понеділок, 14 жовтня 2019 04:20

Вагітних і літніх без черги: нові правила перетину українських КПВВ

Вагітних і літніх без черги: нові правила перетину українських КПВВ
Фото: MRPL.city

Начальник штабу Донецького прикордонного загону полковник Сергій Лозінський розповів про розширений список осіб, яких пропускатимуть позачергово на українських КПВВ.

"Якщо особа під'їжджає до КПВВ і за зовнішніми ознаками видно, що лінію розмежування проїжджає людина з обмеженими можливостями, її пропустять без посвідчення позачергово", - зазначив Лозінський.

Без черги КПВВ перетинатимуть:

особи з інвалідністю I, II та III групи;
особи з важкою хворобою;
особи похилого віку (до цієї категорії належать 65 -70% перетинають лінію розмежування);
жінки з явними ознаками вагітності;
батьки з дітьми до трьох років, які мають всі необхідні документи.

Для іноземних громадян порядок перетину лінії розмежування практично залишиться без змін. Зазначається, що на всіх українських КПВВ сьогодні включена "біжучий рядок", який сповіщає про нові умови перетину лінії розмежування. Зокрема, прикордонники нагадують, що проїзд дітей до 16 років здійснюватиметься за закордонними паспортами.

Дане нововведення закріплено Постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2019 № 815, який почне діяти з 29 жовтня 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, скільки тимчасового житла придбали для переселенців

34% переселенців із Донбасу не хочуть повертатися додому після завершення війни. 23% переселенців висловили бажання повернутися додому, йдеться у результатах дослідження Національної системи моніторингу "Ситуація з внутрішньо переміщеними особами.

Зараз ви читаєте новину «Вагітних і літніх без черги: нові правила перетину українських КПВВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі