пʼятниця, 28 червня 2019 10:30

Уряд виділятиме переселенцям житло по новій системі

Уряд виділятиме переселенцям житло по новій системі
Бали допоможуть зробити механізм надання житла більш прозорішим

Кабінет Міністрів України затвердив новий порядок розподілу житла для переселенців.

Про це повідомляє прес-служба МінВОТ.

"Уряд України затвердив постанову, розроблену МінВОТ, яке визначає порядок формування фондів житла для тимчасового проживання ВПО і Порядок надання у тимчасове користування жилих приміщень з фондів житла для тимчасового проживання ВПО", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пропонують експеримент із обміну житла для переселенців

Як відзначають в міністерстві, прийняття постанови дозволить застосовувати прозорий механізм бальної системи розподілу житла для переселенців. А також забезпечить житлом найбільш вразливі категорії населення: сім'ї з неповнолітніми дітьми, у тому числі з інвалідністю, вагітних жінок, осіб, які втратили працездатність, осіб пенсійного віку;

В відомстві також підкреслили, що в основу порядку покладена "бальна система розподілу житла за критеріями вразливості".

Нагадаємо, в Україні 1,5 млн вимушених переселенців не мають власного житла.

Активісти розпочали збирати гроші на іпотечну програму для переселенців. Щоб запустити проект кредитування під 5% треба зібрати один мільйон гривень.

Зараз ви читаєте новину «Уряд виділятиме переселенцям житло по новій системі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі