четвер, 14 листопада 2019 00:15

Студент відкрив у рідному університеті кафетерій

В Бахмуті переселенець-студент з Горлівки Данило Москот в 19 років відкрив свій перший бізнес – студентське кафе.

З початком збройного конфлікту на Донбасі Горлівський інститут іноземних мов, де навчався Данило, переїхав в Бахмут. Коли ВНЗ почав отримувати матеріальну підтримку від міжнародних організацій, в першу чергу стали ремонтувати аудиторії. Спеціального місця для обіду у студентів тоді не було. Данило запропонував адміністрації навчального закладу облаштувати на першому поверсі кафетерій.

  Кафетерій
Кафетерій

"Реалізація моїх планів відбулася, коли зійшлися всі фактори, перш за все фінансовий. Влітку після другого курсу я збирався поїхати працювати за кордон, щоб заробити гроші на відкриття справи", – розповів Данило.

Додому хлопець повернувся з достатньою сумою, яку і направив на старт бізнесу.

  Данило Москот
Данило Москот

За його словами, бізнес стабільно розвивається: з'являється більше студентів, а значить і більше клієнтів. У меню студентського кафе представлено вже більше 20 позицій.

Основне в цьому бізнесі для Данила гроші: планує оновити меблі і докупити обладнання. Перевагою для молодого бізнесмена є відсутність конкуренції, особливо в холодний період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка розповіла про непросте життя переселенців

У 2019 році за програмою співфінансування з держбюджету органам місцевого самоврядування направлено близько 18 млн грн з 34 млн на забезпечення тимчасовим житлом переселенців.

Зараз ви читаєте новину «Студент відкрив у рідному університеті кафетерій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі