субота, 17 серпня 2019 04:20

Розповіли, скільки переселенців забезпечили власним житлом

  Скільки переселенців в Україні забезпечили власним житлом. Фото: aif.ua
Скільки переселенців в Україні забезпечили власним житлом. Фото: aif.ua

За два роки в Україні за всіма програмами забезпечили власним житлом 310 сімей-пеерселенцев. Це 1 150 громадян.

"Завдяки роботі Фонду з органами влади та за підтримки міжнародних організацій вдалося здійснити адаптацію умов низки програм до потреб ВПЛ. Незважаючи на незадовільне фінансування, завдяки активній роботі Фонду вдалося за 2 роки забезпечити за всіма програмами власним житлом 310 сімей вимушених переселенців, а це 1 150 громадян України. Отже, механізми є, – залишилося змінити позицію держави", – розповів голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву (Держмолодьжитло) Сергій Кімнатний.

Для комплексного вирішення житлового питання переселенців внутрішнього ресурсу недостатньо.

"Треба розраховувати на допомогу міжнародних донорських фінансових інститутів. Одним з лідерів тут є Банк розвитку Ради Європи, який ефективно працює в країнах Балкан, Грузії, Молдові. БРСЕ як неприбуткова організація надає можливість кредитувати придбання житла ВПЛ під мінімальний відсоток, значно нижче того, що пропонують вітчизняні банки. Це було б постійним рішенням для переселенців, які є економічно активними. Для соціально ж незахищених держава зобов'язана надавати орендне або соціальне житло без права його приватизації", – вважає чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці з Криму роблять 20 видів крафтових сирів

34% переселенців із Донбасу не хочуть повертатися додому після завершення війни. 23% переселенців висловили бажання повернутися додому, йдеться у результатах дослідження Національної системи моніторингу "Ситуація з внутрішньо переміщеними особами.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, скільки переселенців забезпечили власним житлом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі