вівторок, 30 січня 2018 00:18

"Пульсу нема, серце ледь чути" - переселенка про порятунок 4-річного хлопчика, який проломився під лід

Автор: arbuztoday
  Школяр Артем Шевчук витягнув з крижаної води свого брата 4-річного Максима, коли каталися на санчатах і з’їжджали з гірки
Школяр Артем Шевчук витягнув з крижаної води свого брата 4-річного Максима, коли каталися на санчатах і з’їжджали з гірки

У селі Рахни Гайсинського району Вінниччини переселенка з Донецька Вероніка Носкова допомогла врятувати 4-річного хлопчика, який проломився під лід.

13-річний Артем Шевчук витягнув з крижаної води свого брата 4-річного Максима. Хлопчик упав у річку, коли з братом катався на санчатах і з'їжджав з гірки.

"Сказали мамі, що пішли ковзатися на санках по вулиці. Їх подарувала нам бабуся. А натомість пішли на горбок. Максим з'їхав і покотився прямо на лід. Він тріснув і братик пішов під воду. Я за ним. Витягнув на лід, а крига проламується від ваги мокрої куртки. Вирішив на другий беріг тягнути по воді, де не було льоду, - говорить Gazeta.ua Артем Шевчук. - Вже там став йому робити штучне дихання, як вчили у школі. Але він не реагував".

В цей час інші діти покликали дорослих.

"Прибігає мій молодший син з криками "Максим, вода". Спохватилася. Прибігаю, а Максим ледь дихає. Серце майже не стукає. Пульсу зовсім не прослуховую, - пригадує односельчанка потерпілого Вероніка Носкова. Переселилась до родичів в 2014 році. - Знімаю з нього весь одяг. Обкутую своїм і несу обігрівати додому. Викликали лікаря. Вона миттєво приїхала на власній машині. Швидку ми б не дочекалися. Хлопчик був дуже слабким. Мав досить низьку температуру".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10-річний хлопчик втопився у львівському озері

Хлопчика із загальним переохолодженням тіла одразу відвезли в лікарню. Він перебуває в реанімації.

Його брата Артема Шевчука нагородили за порятунок брата. Він став номінантом "Героєм-рятівником року".

На Дніпропетровщині під кригу провалився 57-річний чоловік і пробув у воді майже годину. Чоловік пішов на ставок за коропом, хоча знав, що лід тонкий, вирішив ризикнути. Родичі, син з невісткою, які прийшли йому на допомогу, також пішли під лід.

Самостійно вибратись з води змогла лише жінка. Вона зупинила автомобіль, в якому з батьками їхав курсант університету внутрішніх справ Артем Каверін. Його швидка реакція врятувала людям життя.

Зараз ви читаєте новину «"Пульсу нема, серце ледь чути" - переселенка про порятунок 4-річного хлопчика, який проломився під лід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі