пʼятниця, 29 червня 2018 00:15

Підприємець з Донецька розповів, як відкрити туристичне агентство
6

Офіс компанії працює до "останнього клієнта"
Фото: Надано Олександром Оліфіренко
 У 2017 році агентство увійшло у 100 кращих київських фірм у Національному бізнес-рейтингу
У "гарячий сезон" за місяць може бути близько 100 замовлень
Туристичне агентство - сімейний бізнес. Працює чотири людини, разом з Олександром та його дружиною
З клієнтами підписують договір на туристичне обслуговування

Щоб створити туристичну агенцію варто зробити три речі: офіційну реєстрацію компанії, сайт та знайти свою цільову аудиторію. Для "Туристичної Хати" основні клієнти – це кияни, до яких за останні роки додалось чимало переселенців. Про це Gazeta.ua розповідає Олександр Оліфіренко з Донецька. Він до початку військового конфлікту на сході України створив туристичну компанію в Києві. Події завадили відкрити філіал фірми у рідному місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Працювала безкоштовно" - переселенка розповіла, як стати фотографом

"Придбав вже оформлену компанію. Є люди, які реєструють вдалі назви торговельних марок та бренди, а потім пропонують їх іншим. Гроші виграв на одному розважальному шоу на телеканалі ICTV, - ділиться Олександр, - Юридично ми товариство з обмеженою відповідальністю. Багато колег обирають ФОП – фізичну особу підприємця. Але зараз не вигідні податкові умови. Туризм це сезонний бізнес, а податки там потрібно сплачувати не залежно від прибутку".

Автор: Надано Олександром Оліфіренко
  З клієнтами підписують договір на туристичне обслуговування
З клієнтами підписують договір на туристичне обслуговування

Після реєстрації Олександр створив сайт фірми TURHATA.COM.UA. За розробку заплатив близько $500. Сайти з простішими функціями коштують менше – від $200.

"Багато вклав зусиль у сайт, та його розкрутку у соцмережах. Досягти успіху допоміг досвід участі у попередньому проекті, де було створено інформаційну систему для найбільшої національної туристичної мережі турагентств. Цей проект свого часу відзначили на профільній міжнародній виставці як самий вдалий, - зазначає Олександр, - На нашому сайті можна обрати будь-який напрямок, дату, готель та забронювати он-лайн будь-який тур у будь-яку країну світу!".

"Туристична Хата" - універсальне агентство, що організовує подорожі та відрядження. Тут є багато варіантів відпочинку: тихого родинного, екстремального, корпоративного і оздоровчого. Підбирають для клієнтів ті варіанти, що чітко відповідають бажанням і бюджету. У 2017 році агентство увійшло у 100 кращих київських фірм у Національному бізнес-рейтингу.

Автор: Надано Олександром Оліфіренко
  Туристичне агентство - сімейний бізнес. Працює чотири людини, разом з Олександром та його дружиною
Туристичне агентство - сімейний бізнес. Працює чотири людини, разом з Олександром та його дружиною

"У нас сімейний бізнес. Працюю я, моя дружина та ще один менеджер з продажу і бухгалтер, - розповідає Олександр, - Намагаємось зробити усе, щоб клієнтам було зручно з нами працювати. Наприклад, приїхати до нас ввечері після роботи, або у вихідний день. Київський турист дуже вибагливий та прискіпливий, його важко вразити чимось. Люди, які їдуть у тур з окупованого Донецька простіші - вони радіють смачній їжі, сонцю та морю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викладач філософії з Донецька відкрила дві студії краси

Офіс фірми відкритий у центрі Києва з 10 ранку до 19 години вечора. На практиці працюють "до останнього клієнта". Он-лайн підтримка клієнтів майже цілодобова. З кожним клієнтом підписують договір на туристичне обслуговування. Більшість клієнтів – кияни, до яких за останні роки додалось чимало переселенців. Є ті, хто виїжджає з окупованих міст, щоб поїхати відпочити за кордон.

Туристичний бізнес має багато ризиків. Майже щороку стають банкрутами великі туроператори. Це так само, якби Київстар оголосив про закриття та не виконав обіцяне.

"Часто ламаються старі літаки, скасовують рейси, чи виникають проблеми в готелях. І хоч перед клієнтом відповідальність за усе несе туроператор, перший, хто стикається зі всіма клієнтськими проблемами - це ми, - ділиться Олександр, - Саме від нашої оперативної та професійної реакції майже всі проблемні питання вирішуються швидко и позитивно".

Зараз триває "гарячий сезон", коли у місяць може бути близько 100 замовлень. Найменше клієнтів навесні та осінню. Але у ці пори року тури коштують найменше. У планах в Олександра далі розвивати компанію та підтримувати переселенців, пропонуючи їм найдешевше обслуговування та знижки.

Автор: Надано Олександром Оліфіренко
  На сайті агентства можна обрати будь-який напрямок, дату, готель та забронювати тур он-лайн
На сайті агентства можна обрати будь-який напрямок, дату, готель та забронювати тур он-лайн


Олександр Оліфіренко з Донецька за першою освітою інженер-політехнік. Під час навчання в університеті почав подорожувати з друзями за кордон. Подобалось організовувати подорожі. Після закінчення політеху пішов вчитись у Донецький інститут туристичного бізнесу, де почав здобувати фахову освіту.

Для відкриття однієї школи англійської мови потрібно витратити близько $10 000. Кошти потрібні для оренди приміщення з трьома кімнатами, закупки декількох проекторів та меблів, навчання персоналу нової методики, реклами в інтернеті, онлайн платформи. Якщо будуть навчатись 300 людей, інвестиція окупиться за перший набір.

Зараз ви читаєте новину «Підприємець з Донецька розповів, як відкрити туристичне агентство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі