субота, 13 січня 2018 00:16

Переселенка з Донецька створює унікальні речі з українським колоритом
3

Переселенка з Донецька Марина Баньковська відкрила невеликий магазин в Дружківці на Донеччині. Дівчині довелося в невеликому місті направити свій художній талант в інше русло. Вона оформляє в українській стилізації побутові речі.

"Один келих роблю один день. Потім він підсихає. Це спеціальна харчова фарба під випал для скла, для кераміки. Обпалюю в духовці при певній температурі і вже не боїться він механічних впливів, і можна мити", - розповідає дівчина, передає dnews.dn.ua.

Марина розписує дерев'яні вироби і створює шаржі на пляшечках і посуді. Розповідає, що її роботи коштують недорого та користуються попитом за кордоном. Більшість речей вона робить під замовлення.

Роботи художниці Марини Баньковський. Фото: facebook
Роботи художниці Марини Баньковський. Фото: facebook
Роботи художниці Марини Баньковський. Фото: facebook

Її улюблена техніка - точкові малюнки, з допомогою яких можна "одягнути" у вишиванку або нанести національний візерунок на що завгодно, головне - посидючість.

"Нічого не придумала, все вже є - українська вишивка. Подобається точкова техніка, вона виходить, як вишиваночка, як бісером. З деревом йде контакт, воно живе, з ним приємно працювати. Це не просто моє хобі, не просто моя робота", - розповіла Марина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цукерки та десерти власного виробництво: переселенці відкрили унікальну кав'ярню

Україна досі не запропонувала жодної програми, яка допомогла б вирішити житлову проблему ВПО. Переселенців в країні офіційно майже півтори мільйони. 66% живуть в орендованих помешканнях, 22% - у родичів, 9% - у колективних центрах. Ті, хто змогли купити собі житло, займають 1%.

Зараз ви читаєте новину «Переселенка з Донецька створює унікальні речі з українським колоритом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі