пʼятниця, 27 липня 2018 00:16

Переселенці розповіли, як почати працювати аніматорами
7

Нові клієнти звертаються по рекомендаціям друзів та знайомих
Фото: Надано Вікторією Фещенко
Часто на дитяче свято замовляють персонажа напівбога Мауї
Для кожного свята пишуть новий сценарій, чи додають новий конкурс, анімацію, реквізит
Оновлюють реквізит та костюми кожні три місяці
Мріють відкрити студію для святкування днів народження та школу аніматорів

Для роботи аніматором на дитячих святах потрібно розробити сценарій з персонажами, мати костюм, музичну техніку та реквізит. На це потрібно близько 10 тисяч гривень. Варто кожні три місяці оновлювати костюми, розробляти нові конкурси, придумувати цікаві ігри і танцювальні анімації, слідкувати за мультиплікаційними новинками. Про це Gazeta.ua розповідає Вікторія Фещенко з Ясинуватої Донецької області. Вона з родиною переїхала до Черкас. Та у 2015 році разом з чоловіком Валерієм створила студію аніматорів "ВіВа". У назві поєднали перші дві букви своїх імен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психолог з Донецька розповіла, як організувати практику у Києві

"У Черкасах почали шукати роботу. Дослідили ринок та побачили, що не вистачає якісної анімації на дитячих святах, яскравих і креативних ідей, - ділиться Вікторія, - У центрі зайнятості пройшла навчання. Захистила там бізнес-план та отримала фінансову допомогу. Дали близько 6 тисяч гривень на старт бізнесу".

В наявності був ноутбук, мікрофон та декілька напрацьованих тем для дитячого свята. Гроші на нову акустичну систему, лазерну установку, стійки та інше обладнання надала Міжнародна організація міграції. Перші костюми купували у секонд хенді. Далі, вже замовляли в ательє та інтернетом. Зараз кожні три місяці оновлюють реквізит та сценічні образи.

Автор: Надано Вікторією Фещенко
  Часто на дитяче свято замовляють персонажа напівбога Мауї
Часто на дитяче свято замовляють персонажа напівбога Мауї

"Потрібно близько 8-10 тисяч гривень, якщо шити костюми нових героїв та реквізити, розробляти сценарій та цікаві завдання, роздруковувати спеціальні поліграфічні додатки до цієї теми, - розповідає Вікторія, - Зараз маємо понад 30 сюжетів з різними персонажами з мультфільмів. Не можемо сказати, які саме мультгерої найпопулярніші. Два роки тому були дуже популярні Фіксики. В цілому, дівчата полюбляють теми про принцес, або якихось яскравих персонажів. Хлопцям ближче супергеройська тематика".

За усі роки роботи було близько двох тисяч замовлень. В один день є мінімум одне замовлення, частіше – три-чотири. Щоб розробити правильну концепцію свята, у кожного клієнта цікавляться віком дитини та гостей, побажаннями іменинника та чи є певні страхи та фобії в дитини. Наприклад, деякі не люблять змагання, лопання повітряних кульок.

"Нам під силу організувати будь-яке свято, корпоратив чи день народження. На кожне замовлення пишемо новий сценарій, чи додаємо нові конкурси, реквізити, анімації. Постійних клієнтів треба чимось вражати, - зазначає Вікторія, - Буває, що діти гіперактивні у своє свято, їх поведінка може бути не така, як раніше. Були випадки, коли ми знаємо дитину і її смаки, але під час виступу бачимо, що нічого не подобається, ні на що не реагує. Тоді починаємо імпровізувати".

Автор: Надано Вікторією Фещенко
  Година роботи коштує 700 гривень, з орендою апаратури та таксі
Година роботи коштує 700 гривень, з орендою апаратури та таксі

Вартість години роботи аніматорів – 700 гривень. У цю вартість входить індивідуальна розробка сюжету свята, музичне оформлення заходу, робота двох аніматорів, транспортні витрати в межах Черкас та одноразовий матеріал, що використовують на святі.

"Подобається проводити квест для більш дорослих дітей "Орел і решка". Його мета – заробити гроші, дізнатися більше про певну країну світу, її традиції та національні цінності. Грають у двох командах. На гру потрібно півтори-дві години. Бажано проводити на відкритому просторі, або по усьому кафе, - розповідає Вікторія, - Готуємо локації з вікторинами, випробуваннями, іграми. За правильні відповіді та перемоги діти отримують ігрові гроші, за неправильні – віддають".

Працюють вдвох з чоловіком. Поки не мають додаткового персоналу, але постійно у пошуку кандидатів.

Автор: Надано Вікторією Фещенко
  Нові клієнти звертаються по рекомендаціям друзів та знайомих
Нові клієнти звертаються по рекомендаціям друзів та знайомих

"Я була з самого початку готова працювати аніматором. А чоловік дуже несподівано вписався у цю тему, - ділиться Вікторія, - Я та діти захворіли, не могла поїхати на одне замовлення. Розписала йому усе, що за чим має йти. Вручила у руки мікрофон, реквізит і відіслала працювати. Йому сподобалось. А потім, коли почали працювати у тандемі, це оцінили і люди".

Є сторінка на facebook "ВиВа Праздник", де публікують фото заходів та новини. Додатково не займаються просуванням.

"На кожному навчанні постійно кажуть що потрібно давати рекламу в інтернеті, роздавати брошури, листівки. Намагалась це робити. Але зараз розумію, що найкраще працює "сарафанне радіо", - зазначає Вікторія, - Усі нові клієнти кажуть, що нас їм рекомендували друзі чи знайомі. Відзначають, що ми працюємо як для своїх".

Автор: Надано Вікторією Фещенко
  Оновлюють реквізит та костюми кожні три місяці
Оновлюють реквізит та костюми кожні три місяці

Вікторія мріє відкрити школу аніматорів, де будуть викладати акторську майстерність, дитячу психологію, вчити аніматорів любити свою професію і кожне свято проживати в образі, що обрали замовники.

"Хотіли б відкрити свою студію, щоб до нас приходили святкувати клієнти, та було місце для зберігання реквізиту, - ділиться Вікторія, - Абсолютно проти батутів та лабіринтів. У нас і студії буде багато простору, щоб діти могли вільно побігати. І щоб зал був у розпорядженні одних клієнтів, саме для них працювали б аніматори".

У 2014 році родина Фещенко переїхали з міста Ясинувата Донецької області. У рідному місті Вікторія, поки була у декреті, проводила дні народженні, весілля та інші свята. Чоловік має економічну освіту, працював на залізниці. Черкаси обрали навмання. Місто по атмосфері нагадало рідне.

У столиці працює дитячий центр кримськотатарської культури. Декілька разів на тиждень проводять заняття кримськотатарським танцям, мові, музиці. Зараз займаються близько 80 дітей, віком від 4 до 12 років. Долучитись можуть усі охочі.

Зараз ви читаєте новину «Переселенці розповіли, як почати працювати аніматорами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі