неділя, 17 вересня 2017 10:57

З'явився вірус, який зламує смартфони за 10 секунд

З'явився вірус, який зламує смартфони за 10 секунд
Вірус Блуеборне здатний за 10 секунд захопити контроль над будь-якою операційною системою. Фото: здатний за 10 секунд захопити контроль над будь-якою операційною системою.

Фахівці виявили вірус, здатний за 10 секунд захопити контроль над будь-якою операційною системою.

Вірус назвали BlueBorne. Про це повідомляє компанія Аrmis, яка займається кібербезпекою.

Небезпека зараження загрожує як мобільним телефонам і комп'ютерам, так і іншим гаджетам з бездротовою персональною мережею. Поширюється новий вірус через Bluetooth.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські комп'ютери атакував новий вірус

Фахівці відзначають, що вектор атаки вірусу перевершує можливості своїх попередників. Він може проникати в мережі, відключені від усіх каналів передачі даних, крім Bluetooth. За їхніми словами, вірусуBlueBorne достатньо близько десяти секунд для того, щоб заразити пристрій, який знаходиться поблизу з включеним Bluetooth.

Представники Аrmis назвали BlueBorne великою і серйозною загрозою. За їхніми словами, сучасні файрволи та антивіруси не здатні визначити і запобігти такій атаці. У компанії працюють над вирішенням цієї проблеми.

Британський програміст Маркус Хатчінс, який зупинив поширення вірусу-вимагача WannaCry, був затриманий у Лас-Вегасі. Його підозрюють в причетності до створення і поширення іншого шкідливого програмного забезпечення, передає Reuters з посиланням на представника Мін'юсту США.

Зараз ви читаєте новину «З'явився вірус, який зламує смартфони за 10 секунд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі