вівторок, 04 квітня 2017 17:10

Знайшли спосіб прискорити Wi-Fi у 100 разів

Знайшли спосіб прискорити Wi-Fi у 100 разів
Прискорити Wi-Fi допоможе інфрачервоне світло. Фото: NydMond

Прискорити Wi-Fi у 100 разів допоможе інфрачервоне світло. Швидкість такого інтернету сягатиме 40 Гбіт/с.

З'єднання відбуватиметься за допомогою квантів світла. Воно буде персоналізоване, кажуть нідерландські вчені з Ейндховенського технологічного університету. Кожний пристрій в домі матиме свій фотонний промінь. Про це повідомляє internetua.

Система використовує інфрачервоне світло з довжиною хвилі 1,5 тис. нм і вище. Цьому випромінюванню можна зіставити частоти, які в тисячу разів перевершують нинішні аналоги. Вони - близько 200 Тгц.

Відкриття науковців просте в експлуатації. Бездротові дані надходитимуть від кількох центральних "світлових антен". Їх потрібно встановити на стелі. Антени складаються з кількох оптичних решіток. Вони випромінюють світлові промені з різною довжиною хвиль під різними кутами.

Ноутбук, телефон чи планшет можна переміщувати. Зміна довжини хвилі світла змінює напрямок його променя. Під час переміщення мережа відстежує точне місце розташування кожного бездротового пристрою. Для цього вона використовує його радіосигнал, переданий у зворотному напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Космонавти спілкуватимуться з родичами через лазерний зв'язок

Розробка допоможе уникнути перевантажень мережі, пов'язаних з використанням Wi-Fi іншими користувачами, кажуть розробники.

Технологія "інфрачервоного Wi-Fi" надійде в продаж через п'ять років.

Сенат США проголосував за скасування правил конфіденційності в інтернеті. Постачальникам інтернет-послуг дозволили без попереднього дозволу обмінюватися даними про історію переглядів сторінок у веб-браузері, поширювати інформацію про зв'язки та місцезнаходження користувача.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли спосіб прискорити Wi-Fi у 100 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі