середа, 08 травня 2019 15:34

Землю від астероїдів врятує лише диво

Землю від астероїдів врятує лише диво
theБабель. У NASA розрахували, що в реальних умовах фрагмент увійшов би в атмосферу зі швидкістю 19 км на секунду і перетворився б у вогняну кулю із зарядом енергії у 20 мегатон Фото: moya-planeta.ru

Американське космічне агентство NASA завершило моделювання порятунку Землі за небезпеки зіткнення з астероїдом. Система захисту планети від космічних тіл виявилася неефективною.

Фахівці для симуляції використали штучний астероїд шириною 140-260 м, який мав впасти у Денвері, штат Колорадо. За допомогою "кінетичних ударників", що є спецкораблями для збивання космічних тіл, астероїд відхилили від курсу. Проте від нього відколовся фрагмент розміром 50-80 м. Він продовжив свій шлях до Землі. Науковці не змогли його зупинити, пише theБабель.

У NASA розрахували, що в реальних умовах фрагмент увійшов би в атмосферу зі швидкістю 19 км/с і перетворився б на вогняну кулю із зарядом енергії 20 мегатонн. Для порівняння: ядерні бомби, які вибухнули в Хіросімі та Нагасакі, разом створили 0,04 мегатонни енергії.

Учені дійшли висновку, що якщо фрагмент влучить у Нью-Йорк, загинуть 1,3 млн осіб. Єдиним способом порятунку була б масова евакуація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Над Росією знову пролетів метеорит

У NASA зазначили, що поки не виявлено жодного астероїда, який реально загрожує Землі.

Космічна станція "Хаябуса-2" скинула бомбу на астероїд Рюгу з висоти близько 500 м. Про це повідомляє CNN.

Підрив було здійснено, щоб взяти зразки ґрунту.

Зараз ви читаєте новину «Землю від астероїдів врятує лише диво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі