четвер, 15 червня 2017 12:47

Військовий катер "Чигирин" вийшов у море після 20 років ремонту

Військовий катер "Чигирин" вийшов у море після 20 років ремонту
Катер "Чигирин" 20 років простояв у ремонтному доці. в середині червні відправиться в морський похід по Чорному морі / фото: ВМСУ

В Одесі закінчується підготовка першого походу відновленого військового катера "Чигирин".

У ремонтних доках корабель провів майже 20 років, повідомляє прес-служба Військово-морських сил України.

За цей час судно жодного разу не виходило в море. Але травневі навчання в морі показали, що катер відновлений і повністю готовий до виконання бойових завдань.

На його борту курсанти інституту ВМС вирушать у катерний похід до іноземних портів у Варні і Констанці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як стріляє український бойовий дрон "Командор"

"Чигирин" - українське навчальне судно Академії ВМС України, побудоване 1984 року. Катер входив до складу суден забезпечення Чорноморського вищого Військово-морського училища ім. Павла Нахимова. На ньому встановило шефство Чигиринська райдержадміністрація. 2014 року після початку російської інтервенції в Україну судно захоплене, прапор Військово-морських сил України спущено та піднято російський. Пізніше переданий українській стороні.

Лише 18,3% Чорноморського флоту 22 роки тому отримала Україна, а інше відійшло - Росії. Президент України Леонід Кучма та Росії Борис Єльцин підписали угоду про розподіл 9 червня 1995 року у Сочі. Ця угода була компромісом, бо Росія не хотіла віддавати Україні кращі бойові кораблі. У 1992 році після розпаду СРСР Чорноморський флот перейшов під контроль України за територіальною приналежністю.

Зараз ви читаєте новину «Військовий катер "Чигирин" вийшов у море після 20 років ремонту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі