понеділок, 01 лютого 2016 10:18

Вчені розповіли про температурні рекорди майбутнього

Вчені розповіли про температурні рекорди майбутнього

Британські вчені поовідомили, що в найближчі п'ять років температура на Землі продовжить підвищуватися. Про це повідомляє The Guardian.

На думку дослідників, подібні процеси обумовлені високим рівнем викидів парникових газів, а також коливанням температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, при якій область нагрітих вод зміщується на схід.

Вчені відзначають, що 2016 рік стане найспекотнішим за всю історію метеорологічних спостережень, а в 2017 році рекордів може і не бути. Причиною тому процес під назвою Ла-Нінья. Після цього температура на Землі, швидше за все, знову почне підвищуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фахівці NASA назвали дату нового всесвітнього потопу

"Ми не можемо сказати точніше: у чому наші прогнози будуються на розрахунках викидів парникових газів. При цьому такий важливий чинник, як температура океану, ми можемо передбачити далеко не завжди", — розповів представник Метеорологічної служби Великобританії Даг Сміт.

Для того щоб поліпшити прогнози, дослідники зі всього світу модифікують систему дрейфуючих буїв-вимірювачів "Арго". Нині за допомогою неї можна визначити ступінь солоності і температуру води на глибині до 2 тисяч метрів. Після модифікації це значення зросте до 5 тис. метрів, що допоможе дослідникам робити більш точні прогнози.

Нагадаємо, вчені оголосять про початок глобальної катастрофи.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розповіли про температурні рекорди майбутнього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі