понеділок, 23 травня 2016 18:56

Вчені оживлять людський мозок після смерті

Вчені оживлять людський мозок після смерті

Вчені з США та Індії спробують відновити роботу мозку після його смерті. Дослідження стартують найближчим часом, а перші результати очікуються протягом 2-3 місяців.

Проводитимуть дослідження 2 компанії: американська Bioquark і індійська Revita Life Sciences. Влади обох країн дали добро на проведення досліджень і дозволили вченим набрати 20 пацієнтів, у яких констатували смерть мозку, а життя підтримується апаратами життєзабезпечення.

"Це перше в своєму роді випробування і ще один крок назустріч до поступового усунення смерті", - говорить глава компанії Bioquark Айра Пастор. За його словами, учасники проекту планують "негайно" набрати пацієнтів. Він також висловлює сподівання, що перші результати будуть отримані протягом 2-3 місяців.

На першому етапі вчені планують відновити активність деяких відділів центральної нервової системи. Для цього використають стволові клітини і нейропептиди, а також застосують лазерну терапію та електронейростимуляцію, які використовуються для виведення пацієнтів із коми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружба з "колишніми" виявилася згубною для здоров'я

Перші випробування проведуть в Індії, а керуватиме ними доктор Химанашу Бансал. Він вже мав досвід застосування подібної методики до двох пацієнтів з Європи та однієї з країн Перської затоки. За словами Бансала, тепер планується провести дослідження з великою кількістю учасників і "довести, що загибель мозку оборотна".

Провідний науковий співробітник і засновник Bioquark доктор Сергій Пайлиан додає, що крім цього дослідження матиме важливі наслідки" для створення методів лікування коми, а також вегетативного стану і хвороб Альцгеймера і Паркінсона.

Нагадаємо, учені США розробили невидиму еластичну плівку. Її можна наносити на шкіру і тим самим зменшувати видимість зморшок і мішків під очима та покращувати стан шкіри за рахунок її постійного зволоження.

Зараз ви читаєте новину «Вчені оживлять людський мозок після смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі