вівторок, 10 грудня 2019 16:36

В Україні вивільняють радіочастоти для запровадження 5G

В Україні вивільняють радіочастоти для запровадження 5G
В Україні готують радіочастоти до запуску 5G. Фото: industrie-techno.com

В Україні проводять роботи щодо вивільнення смуг радіочастот 700 МГц, визначених країнами Євросоюзу пріоритетними для впровадження мереж рухомого зв'язку п'ятого покоління - 5G.

Про це УНН повідомили у ДП "Український державний центр радіочастот" (УДЦР) у відповідь на запит.

Зокрема, йдеться про те, що фахівці УДЦР беруть участь у підготовці документів для організації Європейської конференції пошт та телекомунікацій. Вони регулюватимуть технічні та регламентні моменти впровадження технології 5G в Європі, в тому числі Україні.

Наразі Україні вивільняють смуги радіочастот 800 МГц та 700 МГц від радіоелектронних засобів цифрового наземного телевізійного мовлення (ЦНТВМ) для подальшого розвитку в них MFCN (мереж рухомого/фіксованого зв'язку).

Країни Євросоюзу як пріоритетні для впровадження 5G в Європі визначили смуги діапазонів 700 МГц, 3,6 ГГц, 26ГГц.

Якщо результат проведених українським державним центром радіочастот процедур буде позитивним, протягом першого півріччя 2020 року фахівці підприємства підготують для Національної ради з питань телебачення і радіомовлення необхідні матеріали для перенесення теле- і радіомовлення у смугу частот 470-694 МГц, повідомили в державному підприємстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка територія України покрита швидкісним інтернетом

За даними досліджень, у зоні дії 5G житиме дві третини населення світу вже до кінця 2025 року.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров раніше заявляв, що одним з ключових завдань Мінцифри є запуск до 2020 року 4G-мережі на 90% території України. Міжнародні траси мають забезпечити 4G до осені 2022-го.

Зараз ви читаєте новину «В Україні вивільняють радіочастоти для запровадження 5G». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі