пʼятниця, 15 лютого 2019 05:21

В США розкрили подробиці проекту з "освоєння Місяця"

В США розкрили подробиці проекту з "освоєння Місяця"
США розкрили подробиці проекту "освоєння Місяця". Фото: Кореспондент

Американський проект освоєння Місяця буде включати в себе не тільки примісячну станцію Gateway, але цілу інфраструктуру, яка б пов'язала Землю з її природним супутником, і участь в цьому проекті буде відкрито для всіх зацікавлених міжнародних партнерів.

"Деякі наші міжнародні партнери вирішили, що Gateway нагадує МКС, і вони все змагаються за те, щоб отримати частину цього одного елемента, який називається Gateway", - заявив директор Національного управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) Джим Брайденстайн на круглому столі, присвяченому програмі дослідження Місяця.

"Насправді це не те, що ми уявляємо собі в довгостроковій перспективі, ми передбачаємо створення цілої інфраструктури, вся ця інфраструктура буде відкритою і доступною для участі міжнародних партнерів, і це дозволить всім нам робити більше, ніж будь-коли", - заявив глава NASA.

"Ми говоримо зараз про дуже широку і відкриту інфраструктуру, яка буде включати в себе всі сполучні елементи між Землею і Місяцем і навіть населені модулі на поверхні Місяця", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прощавай, Opportunity. У NASA змирились з втратою марсохода-рекордсмена

Про плани по створенню міжнародної навколомісячної станції стало відомо навесні 2016 року. Тоді повідомлялося, що спільно з американською корпорацією Boeing ведеться попереднє опрацювання створення навколомісячної інфраструктури на підтримку майбутніх планів національних агентств. Раніше передбачалося, що станція отримає назву Deep Space Gateway, однак зараз в документах NASA її називають Lunar Orbital Platform-Gateway.

Зараз ви читаєте новину «В США розкрили подробиці проекту з "освоєння Місяця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі