пʼятниця, 27 листопада 2015 10:50

Український суд зобов'язав Facebook надати слідчим доступ до офісу з правом вилучення документів

Печерський суд Києва зобов'язав адміністрацію соціальної мережі надати доступ до штаб-квартир в Менло-Парку та Лондоні. Про це повідомляє AIN.UA.

Зазначається, що відповідне рішення опубліковане в реєстрі.

 

У документі йдеться про кримінальне розслідування справи за умисне вбивство, вчинене групою осіб. Слідчим в ході розслідування потрібно отримати доступ до даних Facebook-аккаунта, який уже видалено з мережі.

Адміністрацію Facebook зобов'язують надати доступ до речей і документів, які знаходяться у адміністрації мережі за адресами Facebook Inc. 10 Brock Street, NW1 3FG London, United Kindom і 1601 Willow Road Menlo Park, CA 94025 United States. А у випадку, якщо адміністрація мережі відмовиться надати фізичний доступ до документів, які вимагають слідчі, суд може вирішити провести обшук в Facebook, щоб ці документи і речі вилучити.

Якщо під речами розуміти, приміром, сервери з даними, то давній фейк про те, що Facebook закривається, може стати жахливою дійсністю. Дуже сподіваємося, що Facebook встигне зробити резервну копію до того, як до нього прийдуть з обшуком.

Нагадаємо, обшуки в IT-компаніях стали однією з головною тем галузевих медіа в листопаді цього року.

Зараз ви читаєте новину «Український суд зобов'язав Facebook надати слідчим доступ до офісу з правом вилучення документів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі