пʼятниця, 27 січня 2017 15:51

Українська армія отримала модернізований вертоліт

Українська армія отримала модернізований вертоліт

На озброєння українського війська прийняли модернізований вертоліт Мі-2 МСБ.

Модернізований Мі-2 здатний перевозити вантажі та 8 пасажирів (не враховуючи пілота. - Gazeta.ua). Вертоліт використовуватимуть і для тренування курсантів, пише "Народна армія".

На нього встановили потужніший двигун вітчизняного виробництва, доопрацьовану систему керування, станцію супутникової навігації, аварійний радіомаяк, сигналізатор обмерзання. Завдяки зміні форми капотів вертоліт отримав оновлений, динамічніший вигляд.

Витрату палива на новому Мі-2 зменшили на 30%, максимальну висота польоту збільшили з 4 тис. до 5 тис. м.

Завдяки системі супутникової GPS-навігації пілоту не доведеться прокладати маршрут за картою, що забирало значно більше часу. А з допомогою радіомаяка вертоліт можна швидко відшукати, якщо раптом йому доведеться здійснити вимушену посадку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові показали, як виготовляють українські броньовики

Рятувальну модифікацію Мі-2 можуть оснастити пошуковим прожектором, вантажною лебідкою для можливості екстреного підняття 2 осіб та іншим обладнанням.

Вертоліт Мі-2 (кодове ім'я НАТО — Hoplite. - Gazeta.ua) — радянський багатоцільовий вертоліт, створений у ДКБ ім. Міля на початку 1960-х. Його широко застосовують для виконання різноманітних військових і цивільних завдань.

В Ірані на шоу літаків Iran Air Show-2016 показали новий український високошвидкісний вертоліт Helicopter VV-2. Його створила українська компанія Softex-Aero. Конструктори оснастили його сучасною навігаційною апаратурою й автопілотом.

Вертоліт виконуватиме розвідувальні завдання. Може підніматися на висоту до 4 км і здійснювати польоти на відстань до 500 км.

Зараз ви читаєте новину «Українська армія отримала модернізований вертоліт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі