середа, 14 березня 2018 03:28

Українці створили гаджет, який попереджає інфаркт та інсульт

Українці створили гаджет, який попереджає інфаркт та інсульт
Серійне виробництво планують у травні. Фото:static.espreso.tv

Пристрій Cardiomo створили українські винахідники.

Він здатен попередити користувача про розвиток десятків захворювань, - про це пише "Голос Америки".

Гаджет здатен рятувати життя.Винахід українців може попередити користувача про розвиток десятків захворювань. Серед них: ішемічна хвороба серця, інфаркт чи інсульт, і допомогти уникнути фатальних наслідків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юні винахідники запросили до Києва засновника Tesla Ілона Маска

Пристрій простий у використанні. Він кріпиться на тіло під серцем людини за допомогою клейких електродів і стежить за життєво важливими показниками здоров'я. Відслідковує електрокардіограму, температуру тіла, роботу легенів і серцевий ритм. Після цього всі дані з сенсора передаються в "хмарний" сервіс. Там система аналізує інформацію та сигналізує родичам чи лікарю про будь-які зміни в здоров'ї пацієнта. Крім цього, вона надсилає професійні рекомендації на мобільний додаток, а в критичній ситуації рекомендує звернутися до лікаря.

Cardiomo контролює виконання вправ, стежить за розпорядком дня, рекомендує час і місце для прогулянок та нагадує про прийом ліків.
Зараз пристрій тестують 250 користувачів. Його серійне виробництво планують на травень 2018 року.

Cardiomo відзначили численними міжнародними нагородами. Пристрій вже замовили 2000 людей з різних континентів.

Українська команда Water Cloud UA представила пристрій, що виробляє воду з повітря, на форумі "Innovation Market" у Києві.Розробники удосконалили іноземні зразки та виготовили дешевший та продуктивніший прилад. Він коштуватиме близько $300.

Зараз ви читаєте новину «Українці створили гаджет, який попереджає інфаркт та інсульт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі