середа, 21 січня 2015 14:48

Українці створили гаджет, який дозволяє стежити за своїм будинком зі смартфона

Українці створили гаджет, який дозволяє стежити за своїм будинком зі смартфона

Український стартап розробив пристрій для "розумного будинку", гаджет під назвою Branto дозволяє дистанційно стежити за тим, що відбувається вдома, а також управляти побутовою технікою. Пристрій оснащений модулями Wi-Fi, Bluetooth і інфрачервоним портом, що дозволяє підключити його до кондиціонера, розеток, освітлення, аудіосистеми і телевізору.

Пристрій виконаний у формі кулі і оснащений цілим набором електроніки. Зокрема, тут є динаміки і HD-камера з кутом огляду 360 градусів. Завдяки цьому господар може стежити за своїм будинком зі смартфона. Також передбачена функція "домашнього сторожа" - система нічного бачення і вбудовані сенсори миттєво попередять власника про підозрілої активності в приміщенні. Крім того, модулі Wi-Fi, Bluetooth, інфрачервоний порт дозволяють підключити Branto до кондиціонера, розеток, освітлення, аудіосистеми, телевізорі і т. п. Всім цим можна управляти зі смартфона і навіть з Google Glass.

Зараз українці збирають кошти на розвиток проекту на Kickstarter. Мета розробників - $500 тисяч з яких на даний момент зібрано вже більше $80 тисяч. Першим 100 вкладникам пристрій обійшлося в $299, решта поки ще можуть попередньо замовити його за $350. Роздрібна вартість Branto в момент виходу на ринок восени поточного року складе близько $500.

Зараз ви читаєте новину «Українці створили гаджет, який дозволяє стежити за своїм будинком зі смартфона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі