пʼятниця, 22 червня 2018 19:25

Українці не купують бюджетні смартфони - дослідження

Українці не купують бюджетні смартфони - дослідження
Вартість смартфонів зросла на 18%. br.freepik

У першій половині 2018-го ринок смартфонів показує стабільну позитивну динаміку, розповідають Gazeta.ua у компанії GfK Ukrainе.

Ринок смартфонів зріс на 16%. За перші 5 місяців нинішнього року українці придбали майже 1,9 млн пристроїв. Торік — 1,6 млн.

Порівняно минулим роком, вартість смартфонів зросла на 18% - з 4,4 тис. грн до 5,2 тис. грн.

"Одна з причин подорожчання смартфонів — збільшення продажів пристроїв вартістю від шести тисяч гривень. Попит на бюджетні смартфони малий. Також збільшується популярність телефонів з діагоналлю від 5,5 дюймів", - каже консалтингової компанії Валентина Печончик.

Gazeta.ua помоніторила ринок - найдешевші смартфони коштують майже 1 тис. грн. Це - пристрої виробників Prestigio, Fly, Impression, Leagoo, ZTE.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найпопулярніші ноутбуки серед українців

Середня вартість смартфонів популярних брендів Samsung, Lenovo, HTC, LG — від 5 тис. грн до 6 тис. грн.

Пристрої китайських виробників Xiaomi, Huawei, Meizu — у середньому коштують 5 тис. грн.

2017 року продажі мобільних телефонів в Україні суттєво зросли. Обсяг продажів смартфонів склав понад 4 мільйонів штук. Це на 22 відсотки більше за показник попереднього року. Кризовим роком був 2015-й. Тоді купили майже удвічі менше смартфонів.

Зараз ви читаєте новину «Українці не купують бюджетні смартфони - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі