середа, 20 листопада 2019 10:44

Україна представила яскравий концепт апаратів-дослідників Місяця

Україна представила яскравий концепт апаратів-дослідників Місяця
Проект апарату для дослідження Місяця представило КБ "Південне" на Dubai Airshow 2019. Фото: скрін з відео підприємства

На Dubai Airshow 2019 українске конструкторське бюро "Південне" представило концептуальний проєкт сімейства місячних посадкових апаратів, що перелітають.

Про це поінформували на сайті підприємства.

Повідомляють, що представлений проєкт став справжньою родзинкою експозиції на 16-й Міжнародній авіаційно-космічній виставці.

Проект розробили для досліджень місячної поверхні та доставки на природний супутник Землі корисного вантажу масою до 150 кілограмів з можливістю триразового перельоту з науковим обладнанням.

Кожен стрибок апарат може здійснити на відстань до 20 км, піднявшись над поверхнею Місяця на висоту 500 м.

"У перспективі це відкриває нові можливості для науково-дослідної діяльності, пошуку корисних копалин на Місяці", - вважають розробники.

На Dubai Airshow 2019 уперше показали макет лунного посадкового апарату в масштабі 1:5, виготовлений власними силами КБ "Південне" із застосуванням адитивних технологій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Антарктиді випробовують робота, якого відправлять на Юпітер

Дніпровське КБ "Південне" та інші українські підприємства заслужено розділили радість перемоги з НАСА: 2 листопада в 15 годин 59 хвилин за київським часом (9:00 59 хвилин за північноамериканським східним часом) з Центру космічних польотів на острові Уоллопс (штат Вірджинія, США) проведено успішний пуск американо-української ракети-носія середнього класу "Антарес".

Зараз ви читаєте новину «Україна представила яскравий концепт апаратів-дослідників Місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі