вівторок, 25 серпня 2015 08:58

У "Вікіпедії" підтвердили, що повна версія перестане працювати в Росії

У "Вікіпедії" підтвердили, що повна версія перестане працювати в Росії

Провайдери за дорученням Роскомнагляду почали забороняти доступ російським користувачам до "Вікіпедії".

"У цілому ситуація зрозуміла: до ранку повна версія перестане працювати у більшості користувачів. Мобільна продовжує працювати, у неї інші IP", - йдеться в повідомленні на сторінці "Російської Вікіпедії" в Twitter.

Раніше Роскомнагляд направив доручення на блокування операторами зв'язку сторінки україномовної "Вікіпедії", яка містить, на думку відомства, заборонену інформацію. "Сторінка україномовної "Вікіпедії", що містить інформацію про наркотичні речовини, направлена на блокування операторами зв'язку", - говорилося в повідомленні Роскомнагляду, поширеному в понеділок.

У прес-службі відомства додали, що протиправний характер сторінки був підтверджений експертизою та рішенням ФСКН РФ. Однак, як заявив директор некомерційного партнерства "Вікімедіа РУ" Володимир Медейко, блокування однієї сторінки "Вікіпедії" призведе до блокування всього ресурсу.

"Вікіпедія" використовує захищений протокол, який не дозволяє провайдерам та іншим особам, які знаходяться між користувачем ресурсу і ресурсом, визначати, які сторінки він читає дані, які передає, отримує. Доступу не буде у користувачів по всіх сторінках ресурсу", - сказав Медейко в понеділок в інтерв'ю радіостанції "Говорить Москва".

У січні заступник голови Роскомнагляду Олександр Бисеров впевнений, що інтернет-енциклопедія Вікіпедія "не допомагає, а тільки шкодить освіті". "Моя думка, і я його неодноразово висловлював: я б Вікіпедію заборонив, просто-напросто наклав би на неї цензуру", - сказав чиновник.

Зараз ви читаєте новину «У "Вікіпедії" підтвердили, що повна версія перестане працювати в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі