понеділок, 26 березня 2018 12:08

Створюють літак-бджолу

Створюють літак-бджолу
Літальний апарат змінюватиме конфігурацію під час польоту. Фото: trk.dp.ua

Інженери з китайського науково-дослідного інституту ракетних технологій CALT розробляють схожий на бджолу літальний апарат.

Пристрій змінюватиме конфігурацію під час польоту, пише nv.ua.

"Ми черпали натхнення у будові черевця бджіл. Воно дозволяє комахам вільно згинатися і контролювати напрям польоту", - каже конструктор CALT Ху Готунь.

За прототипом бджолиного черевця фахівці CALT розробили для літака носовий обтічник. Він змінюється на різних стадіях польоту. Випробування показали, що під час зміни носовий обтічник дозволяє знизити аеродинамічний опір більш ніж на 20%.

Аерокосмічний літальний апарат вилітатиме за межі атмосфери. При зворотному входженні в атмосферу буде тимчасово переходити в режим інерційного ширяння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли покажуть серійний літаючий автомобіль PAL-V

"Зниження аеродинамічного опору дозволяє підвищити ефективність використання палива. Це має велике значення для комерційного аерокосмічного ринку", - каже Ху Готун.

Безпілотне літаюче таксі європейської авіабудівної компанії Airbus вперше підняли в повітря на аеродромі в Пендлтоні штату Орегон. Тестування проводили на повнорозмірному прототипі літальної машини.

Зараз ви читаєте новину «Створюють літак-бджолу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі