вівторок, 10 січня 2017 14:16

Створили зубну щітку зі штучним інтелектом

Створили зубну щітку зі штучним інтелектом

Французька компанія Kolibree створила "розумну" електричну зубну щітку - Ara.

Вона оснащена штучним інтелектом. У щітку Kolibree Ara вбудований набір датчиків руху - акселерометр, магнітометр, гіроскоп. Вони відстежують особливості чищення зубів: тривалість і частоту чистки, які ділянки ротової порожнини обробляють і наскільки ретельно.

Ara обробляє ці дані і передає на додатки Kolibree через Bluetooth 4.0 на смартфон свого власника. Також щітка здатна рекомендувати, як поліпшити догляд за зубами, інформує gogetnews.

Розробники наголошують, якщо щітка не підключена до смартфону, вбудована пам'ять Kolibree Ara збереже дату, тривалість чищення і оброблені ділянки рота.

Після кожної процедури користувач отримуватиме звіт. Система також відсилає щотижневі звіти на електронну пошту. Це дозволить краще піклуватися про здоров'я зубів. Звіти можна роздрукувати і взяти з собою на прийом до дантиста, стверджують винахідники.

Власник "розумної" щітки може не тільки чистити зуби, а й одночасно грати в мобільні ігри. Ця функція передбачена, швидше, для дітей, щоб виробити у них звичку довго і ретельно чистити зуби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авто готуються до зльоту: створили безпілотну автівку, що літає

У пристрої використовують процесор з низьким енергоспоживанням. Ara важить 70 г.

Винахід презентували на міжнародній виставці електроніки CES-2017. У продаж щітка надійде у березні цього року за $130. За попереднім замовленням новинка коштуватиме $80.

Нещодавно "розумна" щітка з'явилась у Braun - Oral-B Genius 9000 і Philips - Sonicare FlexCare.
Зараз ви читаєте новину «Створили зубну щітку зі штучним інтелектом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі