пʼятниця, 07 вересня 2018 14:44

Студентів-медиків до реальності готуватимуть людиноподібні паціенти
10

Ляльки-симулятори мають "найвищий рівень реалізму"
Фото: Daily Mail
Ляльки-симулятори мають "найвищий рівень реалізму"
Ляльки-симулятори мають "найвищий рівень реалізму"
Ляльки-симулятори мають "найвищий рівень реалізму"
Ляльки-симулятори мають "найвищий рівень реалізму"

У російському місті Казань на одному із заводів інженери-науковці створюють моторошні реалістичні ляльки-роботи для студентів-медиків. Ці "паціенти" здатні імітувати симптоми хвороб. Роботи кашляють, кричать, стікають кров`ю, імітують судоми.

За словами співробітників компанії Eidos Medicine, що виробляє роботів, ці ляльки-симулятори мають "найвищий рівень реалізму", пише Daily Mail.

Ці пристрої назвали ENSIM RAN і вони використовуватимуться для навчання студентів-медиків. Так майбутні лікарі зможуть тренуватися лікувати людей із серцевим нападом або звичайним порізом на руці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родичі померлого пацієнта побили лікарів

Головною метою цих симуляторів учені назвали можливість практикувати реанімацію та інтенсивну терапію. Ці роботи надають можливість використовувати у тренуванні навіть дефібрилятор.

Коли ENSIM RAN імітує легеневі проблеми, він може хрипіти, кашляти та слабко дихати.

Пацієнти-роботи побудовані так, щоб бути схожими на людину у віці від 40 до 50 років, зростом до 183 см і вагою 70 кг.

Псевдо-паціенти можуть моргати, випускати рідину, щоб імітувати потовиділення, плач або кровотечу. У них можна виміряти пульс, дізнатися про рівень чутливості пальців та інше.

Винахідники стверджують, що ENSIM RAN дають майбутнім лікарям життєвий досвід під час навчання.

Від послуг лікарів із російськими дипломами відмовилися у Фінляндії. Одна з лікарень заявила про низький рівень кваліфікації таких працівників. Лікарі вважають, що труднощі лікарів із медичних вузів РФ можуть бути пов'язані з мовою та комунікацією.

Зараз ви читаєте новину «Студентів-медиків до реальності готуватимуть людиноподібні паціенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі