понеділок, 10 липня 2017 12:20

"Розумні" етикетки для багажу підкажуть дорогу та захистять від злодіїв

"Розумні" етикетки для багажу підкажуть дорогу та захистять від злодіїв
Етикетку оснастять GPS-модулем і мікрофоном. Вона буде приєднана до інтернету Фото: cheap-trip.eu

Авіакомпанія KLM в вересні цього року запропонує своїм пасажирам "розумні" багажні етикетки, які допоможуть зорієнтуватися в нідерландській столиці.

Йдеться про бирку Care Tag, яка "розмовлятиме" з власником багажа, пише cfts.org.ua. Етикетку оснастять GPS-модулем і мікрофоном. Її приєднають до інтернету. Так вона зможе давати практичні поради туристам та подорожнім. Бирка "підкаже", де припаркувати велосипед, безкоштовно або дешевше перекусити, переглянути об'єкти історії, мистецтва, архітектурні пам'ятки. Також вона знає, де саме потрібно остерігатися злодіїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В аеропорту затримали злочинця, який перебуває у розшуку за трьома статтями

Поки що етикетка "знає" тільки англійську мову. Розробники планують, що до кінця року цей список поповнять: китайська, португальська, німецька та російська мови.

У вересні замовити "розумну" бирку зможе кожен охочий. Зробити це можна безкоштовно в режимі он-лайн. Однак, їхня кількість обмежена.

ДП "Антонов" запропонувало США спільний розвиток військово-транспортного літака Ан-77 - модернізованого варіанту середнього військово-транспортного літака короткого зльоту і посадки.

Зараз ви читаєте новину «"Розумні" етикетки для багажу підкажуть дорогу та захистять від злодіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі