вівторок, 16 травня 2017 21:35

Президент заборонив українцям використовувати 1C

Президент заборонив українцям використовувати 1C
Під санкції Петра Порошенка потрапила програма 1С. Фото: TopLogos.ru

Під дію санкцій, введених президентом Петром Порошенком, потрапила бухгалтерська програма 1С та її дочірні підприємства в Україні. До списку заборонених потрапили інші постачальники ERP-систем: ЗАТ "Галактика Центр," ТОВ "Корпорація Парус", а також компанії-розробники програмного забезпечення "ABBYY,", ТОВ "Абі Україні ЛТД."

1С спеціалізується на розробці, дистрибуції та підтримції комп'ютерних програм ділового та домашнього користування. З розробок 1С найпопулярнішою є програма 1С:Підприємство.

80% малого бізнесу використовує 1С. До того ж, його просування відбулось на державному рівні, і заборона програми призведе до збою в роботі Державної фіскальної служби.

У великому українському бізнесі 1С не використовують. Замість неї застосовують програми від SAP, Mircosoft, IBM або TotalSoft. Щоправда, для малого бізнесу вони не підійдуть — ліцензії на їх програмне забезпечення сягають десятків тисяч євро.

Фахівці говорять про дешевші альтернативи 1С — Акцент, Logo. Проте судячи з відгуків бухгалтерів, вони не зможуть стати її гідною альтернативою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські комп'ютери атакував вірус WannaCry

Санкції президента також поширюються на відомі соціальні мережі та російські сервіси. Голова української інтернет-асоціації повідомив, що поки що українські провайдери технічно не готові блокувати російські контент, і до того ж, подібні рішення неможливо втілити на 100%.

Зараз ви читаєте новину «Президент заборонив українцям використовувати 1C». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі