середа, 04 січня 2017 12:36

Праску з якою підошвою краще обрати - поради спеціаліста

Праску з якою підошвою краще обрати - поради спеціаліста

"Підошва — найголовніша частина праски. Є прилади із алюмінієвою, сталевою, керамічною, тефлоновою і титановою поверхнями", - розповідає Gazeta.ua продавець-консультант Артем Романов.

Найдешевші пристрої - з алюмінієвою підошвою. Їхня вартість стартує від 200 грн. Вони легкі, швидко нагріваються та швидко охолоджується. Проте алюмінієва підошва недовговічна. Її легко подряпати ґудзиком чи блискавкою. "Ви не помітите подряпин відразу. Через кілька місяців інтенсивного використання вся підошва буде подряпана. Подряпини, забруднені мікроскопічними частинками, бруднитимуть одяг", - каже фахівець.

Кращий і також не дуже дорогий варіант - нержавійка. Такі праски хороші в ковзанні,їх легко чистити. Ця техніка прослужить довго. Але підошва з нержавіючої сталі довго нагрівається. Це може викликати незручності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нагар із праски витирають ацетоном

Дуже дбайливо прасує одяг праска з керамічним покриттям, каже спеціаліст. Такі праски відносяться до розряду техніки високої якості. Ціна на такий пристрій марки "PHILIPS" чи "TEFAL" починається від 700 грн. Пристрої виробництва "SATURN" чи "LIBERTY" від 250 грн. "Праска з керамічним покриттям легка у використанні. Крім того, вона стійка до подряпин. Однак при найменших пошкодженнях на ній виникають відколи", каже Артем.

Найкраще покриття - тефлонове або титанове, переконує спеціаліст. Вартість прасок із ним у середньому від тисячі гривень. Цінова політика залежить від виробника. Але, звичайно, праска, ціна якого така висока, цілком себе виправдовує. Титан та тефлон - одні з найбільш легких і міцних металів. Такі покриття підошви праски особливо міцні. До підошв такого типу не пристають делікатні тканини. Також пристрої легко ковзають по грубих матеріалах. Крім того, чудовою властивістю титанового та тефлонового напилення є простота його чищення.

Зараз ви читаєте новину «Праску з якою підошвою краще обрати - поради спеціаліста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі