вівторок, 06 лютого 2018 10:59

Показали унікальні "розумні" окуляри
8

Фото: 3dnews.

Американська компанія Intel показала "розумні" окуляри Vaunt.

Окуляри стануть додатковим способом відображення інформації, кажуть розробники. Про це пише grifonsoft.

Вага окулярів - майже 50 г. Вони мають класичний дизайн. Зовнішньо не відрізняються від звичайних окулярів. В праву можна вставити або звичайні лінзи, або прописані лікарем.

Електроніка розміщена всередині дужок. Пристрій не має камери і мікрофона. Його оснастили компасом і акселерометром. Інформація потрапляє в окуляри через Bluetooth.

На внутрішній стороні дужок окулярів розташований мініатюрний лазерний проектор. Він проектує зображення 400х150 пікселів на сітківку ока. Це не шкодить зору. Крім того, ця технологія настільки безпечна, що її навіть не довелося сертифікувати.

Ґаджет можна підключати по Bluetooth до смартфону та запускати різні додатки. Інформація, яка надходить на сітківку може бути різною. Це - прокладений маршрут, час, повідомлення з месенджерів та соціальних мереж тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple випускає у світ "розумну" колонку

Ймовірно, аксесуаром можна буде керувати за допомогою кивків голови та інших жестів.

Поки що виробники не повідомляють дату появи ґаджета на ринку та його вартість.

Японська компанія Panasonic презентувала бездротові навушники RP-HD600N. Навушники можуть працювати безперервно до 20 год. Panasonic RP-HD600N оснастили модулем Bluetooth 4.2, 40-міліметровими випромінювачами.

Зараз ви читаєте новину «Показали унікальні "розумні" окуляри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі