пʼятниця, 16 лютого 2018 13:12

Персональний транспорт майбутнього: 7 варіантів

2017 року українці купували персональний транспорт. Попит на популярні моделі перевершив усі прогнози постачальників. В епоху сучасних технологій ультрасучасні пристрої для пересування стали реальністю. 112.ua зібрали 7 варіантів транспорту, які реально існують або ж за кілька років вийдуть на вулиці.

1. Реактивний ранець

Автор: 112
  Реактивний ранець від JetPack Aviation
Реактивний ранець від JetPack Aviation

Реактивний ранець – найбільш незвичайний і футуристичний винахід, який було представлено останнім часом. Його показали на CES 2018 компанія JetPack Aviation. Модель JB11 - вже друга в портфоліо компанії. Вона може розвивати швидкість до 321 км/год, перебувати в повітрі 12 хв. на висоті до 4,5 м.

На одному заряді винахід здатний подолати 24 км, перевозячи пасажира вагою до 120 кг. Працює від 6-ти двигунів.

2. Літальні таксі

Літальні безпілотники працюватимуть як таксі. Вони розраховані на кілька місць, їх можна викликати через додаток. У цей напрям інвестують Uber, NASA, Airbus, Intel та інші великі компанії. Протягом минулого року стало відомо про випробування Volocopter у Дубаї та анонс SureFly від Workhorse на Паризькому автошоу.

3. Уніцикл

Автор: 112
  Розвиває швидкість до 16 км/год, запас ходу від одного заряду в залежності від навантаження
Розвиває швидкість до 16 км/год, запас ходу від одного заряду в залежності від навантаження

Уніцикл є суперником сеґвея - одноколісний мотоцикл Ryno Micro-Cycle. Розвиває швидкість до 16 км/год, запас ходу від одного заряду в залежності від навантаження становить приблизно 16-30 км.

4. OrbitWheel

Автор: З відкритих джерел
  OrbitWheel
OrbitWheel

Важко перекласти назву цього типу пристроїв, але це, по суті, два моноколеса, по одному на кожну ногу. Наскільки це є стійким, складно судити. OrbitWheel вже є у продажу й обійдеться майже в $100.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 варіантів порятунку ноутбука на який потрапила рідина

5. IotaTrax

IotaTrax схоже на моноколеса. Коліс там два, зате в русі вони більш стійкі. Щоб вирішити проблему із синхронним поворотом, винахідник IotaTrax розробив і запатентував спеціальну безступінчасту диференціальну систему. Розробник обіцяє, що навчитися пересуватися цим персональним транспортом будь-хто зможе за 10 хв.

Дальність ходу IotaTrax на одному заряді становить 13 км, а максимальна швидкість досягає 16 км/год. Пристрій має з'явитися у продажу в лютому за ціною $599.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені навчили дрони приймати рішення

6. Майже говерборд

Автор: 112
  Одноколісний ховерборд від Hoverboard Technologies
Одноколісний ховерборд від Hoverboard Technologies

Фільм "Назад у майбутнє" не давав спокою багатьом ентузіастам технологій, і не виключено його вплив на персональний транспорт у тому вигляді, в якому він є зараз.

У 2015 році на Kicksterter представили електричний одноколісний говерборд від Hoverboard Technologies, який, звичайно, не плаває над землею, але все одно має вигляд прибульця з майбутнього.

7. Говербайк

Aero-X – це розробка каліфорнійського стартапа Aerofex, яка мала з'явитися у продажу в 2017 році. Модель має вигляд суміші мотоцикла і говерборда.

Вона здатна піднімати на висоту 3,7 м пасажирів загальною вагою до 140 кг і переносити їх на швидкості до 72 км/год. На відміну від безпілотних таксі, ця модель літає низько і немає кабіни.

Британський фізик зміг зняти на звичайну дзеркальну камеру випромінювання іона стронцію, зафіксованого в квадрупольній іонній пастці. Ця фотографія перемогла на конкурсі наукової фотографії британської Ради з інженерних та фізичних наукових досліджень.

Зараз ви читаєте новину «Персональний транспорт майбутнього: 7 варіантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі