вівторок, 12 червня 2018 15:32

Обмеження та штрафи - що чекає на власників дронів

Обмеження та штрафи - що чекає на власників дронів
В Україні почав діяти Тимчасовий порядок використання повітряного простору. Фото: 112

Від 1 червня в Україні почав діяти Тимчасовий порядок використання повітряного простору.

Документ також торкнувся порядку використання дронів для знімання, передає ТСН.

"Дистанційно пілотовані повітряні судна поділяються на легші та важчі від двох кілограмів. Якщо апарат для польотів перевищує цю вагу, особі, яка керує ним, треба оформити дозвіл на використання повітряного простору. Якщо менше, заявку надсилати не потрібно. Але польоти дозволені лише вдень, без перетину кордонів, на відстані не менше 500 метрів від повітряних суден, в межах прямої видимості, і не далі, ніж 500 метрів від зовнішнього пілота", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше в історії дрон врятував життя двох людей

Також такі апарати заборонено запускати над дорогами та залізничними шляхами державного значення, на головних вулицях міст, сіл, над об'єктами, які перебувають під захистом, в межах зон антитерористичних та спеціальних операцій тощо.

Штраф за порушення правил від 1020 до 8500 грн. Крім того, власника можуть притягти до кримінальної відповідальності у разі небезпеки для повітряних польотів.

Компанія GoPro оголосила про намір скоротити 20% співробітників і припинити виробництво дронів. Робочих місць позбавлять понад 250 осіб. Продажі безпілотників Karma практично не принесли прибутку і зіткнулися з високою конкуренцією на ринку дронів.

Зараз ви читаєте новину «Обмеження та штрафи - що чекає на власників дронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі