пʼятниця, 04 квітня 2014 12:59

Новий ресурс показує, як світ ділиться на пристрої iOS і Android

За допомогою спеціальної карти можна подивитися, в яких міських районах переважає iPhone, а в яких Android. У Москві переважають пристрої Apple, але немає такого суворо поділу, як наприклад в Нью-Йорку або Флориді, де місто розділе на багатих і бідних.

Цікаву карту зробили співробітники компанії Mapbox, яка продає картографічне програмне забезпечення. Карта складалося на основі 280 мільйонів окремих твіттів, при цьому враховувалося з якого пристрою кожен твіт окремо був відправлений: з телефонів з операційною системою Android або iPhone.

 

Якщо поглянути на Москву на цій карті, ніяких дивних висновків не напрошується. У столиці Росії очевидно більше "яблучної" продукції, але не настільки, щоб це особливим чином підкреслювати. А що більш цікаво, так це те, що в районах столиці немає чіткого поділу. На околиці міста приблизно зберігається співвідношення кількості iPhone до Android також, як і в центрі. В інших містах світу поділ проходить більш явно.

Наприклад, різко за кольором відрізняються райони Нью-Йорка. У Манхетані безліч iPhone тоді, як Ньюарку переважають Android-пристрої.

Зараз ви читаєте новину «Новий ресурс показує, як світ ділиться на пристрої iOS і Android». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі