четвер, 15 березня 2007 09:36

Німці навчилися керувати комп"ютером за допомогою головного мозку

Група розробників Guger Technologies з Німеччини випустила першу систему управління комп"ютером за допомогою сигналів головного мозку (BCI). Система дозволить користувачеві створювати і посилати повідомлення E-mail, а також управляти комп"ютерними іграми.

Система доступна для звичайних РС і для кишенькових комп"ютерів під управлінням Windows. Також існує варіант системи, який передбачає імплантацію (правда, не вказано, куди саме) пристрою зчитування сигналів мозку, але він ще не пройшов всі стадії лабораторних досліджень.

Робота системи забезпечується за рахунок зчитування електроенцефалограми головного мозку за допомогою електродів, посилення сигналу і його програмної інтерпретації. Підсилювач сигналів головного мозку підключається до комп"ютера через USB-порт. За словами розробників, підсилювач дозволяє інтерпретувати сигнали мозку з ювелірною точністю, що дозволить істотно зменшити кількість електродів.

Систему номіновано на Європейську премію за досягнення в царині інформаційних і комунікаційних технологій (European ICT Prize), посилаючись на сайт Gizmodо повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Німці навчилися керувати комп"ютером за допомогою головного мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі