понеділок, 22 лютого 2016 14:54

NASA відправить творчість землян на астероїд

NASA відправить творчість землян на астероїд

NASA оголосило про початок кампанії WeTheExplorers, в рамках якої всі бажаючі можуть надіслати свої художні роботи для відправки на астероїд Бенну. Про це повідомляється на офіційному сайті агентства.

Учасники акції надсилатимуть свої твори в цифровому вигляді через Twitter або Instagram. Всі матеріали будуть збережені на чіпі і поміщені в космічний апарат OSIRIS-REx. Це можуть бути малюнки, фотографії або аудіозаписи, які присвячені темі дослідження космосу. Заявки прийматимуть до 20 березня 2016 року.

OSIRIS-RE вже брав участь в іншій акції, Messages to Bennu, яка проводилася в 2014 році. Тоді на борту апарата розмістили чіп, в якому містяться 442 тис імен. Обидва чіпа не повернуться разом з зондом, а будуть назавжди залишаться в космосі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA показало знімки підповерхневого океану на супутнику Плутона

Нагадаємо, Origins Spectral Interpretation Resource Identification Security Regolith Explorer або скорочено OSIRIS-REx — космічний зонд. Його місія полягає в доставці грунту з навколоземного астероїда Бенну. Збір проб з поверхні небесного тіла проводитимуть дистанційно за допомогою маніпулятора TAGSAM. Запуск космічного апарату відбудеться у вересні 2016 року, а повернення на Землю заплановано на 2023 рік.

Зараз ви читаєте новину «NASA відправить творчість землян на астероїд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі