неділя, 26 серпня 2018 16:25

NASA пожартувало із селфі у космосі

NASA пожартувало із селфі у космосі
Космічне агентство запустило спеціальний додаток NASA Selfies. Фото NASA Selfies

Національне управління по аеронавтиці і дослідженню космічного простору розробило жартівливий додаток для смартфонів на базі Android і iOS під назвою NASA Selfies.

Користувачі зможуть створювати селфі на тлі космічного простору в скафандрі.

В якості фонових знімків використовуються матеріали, зняті за останні 15 років роботи "Спітцера" - космічного інфрачервоного телескопа, названого так на честь астронома Лаймана Спітцера. Саме до його річниці приурочений випуск програми.

Користувачі зможуть створювати селфи на тлі космічного простору в скафандрі. В якості фонових знімків використовуються матеріали, зняті за останні 15 років роботи "Спітцера" - космічного інфрачервоного телескопа, названого так на честь астронома Лаймана Спітцера. Саме до його річниці приурочений випуск програми.

У свій час цей телескоп був найбільшим у світі, використовувався для вивчення тьмяних об'єктів, які видно виключно в інфрачервоному діапазоні. У 2009 році на телескопі скінчився взятий з Землі запас хладагента, що означало кінець первісної наукової місії. Зараз "Спітцер", на якому відмовила велика частина приладів, зайнятий завданнями, пов'язаними зі швидкістю розширення Всесвіту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У NASA сказали, коли вироблятимуть кисень із атмосфери Марсу

Уперше в історії астронавти NASA зіграли в теніс у невагомості. "Гравітаційно-заперечливий" матч навіть транслювався у прямому ефірі.

Зараз ви читаєте новину «NASA пожартувало із селфі у космосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі