вівторок, 27 жовтня 2015 10:06

NASA опублікувало нові фото карликової планети Церери
5

Поверхня Церери
Фото: NASA
Церера
Поверхня Церери
Церера
Церера

NASA опублікувало нові знімки Церери — єдиної карликової планети в поясі астероїдів між орбітами Марса і Юпітера. Про це повідомляють на сайті Планетарної спільноти.

На кількох тисячах знімках, представлених NASA, на поверхні Церери переважає сірий колір, крім білих плям у районі кратера Оккатор, які мають сині тони. Учені заявляють, що плями являють собою соляні вулкани, а не крижані, як вважали раніше.

Повідомляють, що перше кольорове зображення Церери отримано монтуванням знімків, зроблених станцією "Dawn" 4 травня 2015 року. 

Для інших зображень використовували червоний, зелений і синій фільтри, щоби виявити особливості рельєфу Церери. Увесь каталог знімків об'єднує повнокольорові фотографії Церери, отримані з лютого по травень 2015 року.

Нагадаємо, нещодавно космічне агентство NASA на своєму офіційному сайті опублікувало фотографії кілець Сатурна. Знімок зроблений космічним зондом "Cassini".

Зараз ви читаєте новину «NASA опублікувало нові фото карликової планети Церери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі