вівторок, 24 вересня 2019 13:04

На найбільшому конкурсі екотехнологій змагатимуться 2 українські стартапи
4

Українські стартапи Carbominer та EcoTyre змагатимуться на світовому конкурсі екотехнологій
Фото: Міністерстві освіти та науки

Україну представлятимуть стартапи Carbominer та EcoTyre.

Переможців визначили 21 вересня в Івано-Франківську. Вони змагатимуться у суперфіналі найбільшого у світі конкурсі "зелених" технологій ClimateLaunchpad, повідомили у Міністерстві освіти та науки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Технологію українського студента пустять у масове виробництво

1-е місце посів проект Carbominer - технологія добування вуглекислого газу для великих користувачів, наприклад, теплиці для квітів. 2-м став EcoTyre. Це метод переробки шин, що базується на використанні електромагнітного поля.

Українські команди, що зайняли в Нідерландах перші 2 місця, змагатимуться з учасниками з 53 країн світу. Переможці отримають 10 тис. і 5 тис. євро за перше і друге місця відповідно. Також вони стануть учасниками програми Climate-KIC.

21 вересня розпочався Молодіжний кліматичний саміт. Близько 700 екологічних активістів діляться інформацією щодо негативних наслідків кліматичних змін і заходів, які можна вжити для їхнього запобігання.

Зараз ви читаєте новину «На найбільшому конкурсі екотехнологій змагатимуться 2 українські стартапи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі