понеділок, 26 жовтня 2015 10:42

"МТС-Україна" зібрав інвесторів і розробників медичної техніки на "Tech Today Hub"

Автор: МТС-Україна
  Tech Today Hub
Tech Today Hub

21 жовтня відбулася зустріч науковців і представників бізнесу в рамках проекту "Tech Today Hub". Її провели у виставковому центрі "Київекспоплаза", що на столичній вул. Салютній.

Проект "Tech Today Hub" розпочала компанія "МТС-Україна" спільно з некомерційною організацією "NDI Foundation", Міністерством освіти і науки України, НАН України та Комітетом Верховної ради з освіти і науки.

Учасники заходу презентували інноваційні проекти у сфері медицини та охорони здоров'я.

Експертну зустріч відкрила начальниця відділу зв'язків із громадськістю "МТС-Україна" Вікторія Рубан.

"Google і NASA створили Університет сингулярності ще у 2009 році. Заклад готує фахівців для вирішення глобальних проблем, з якими стикається людство. Україні також необхідно навчитись поєднувати науку та бізнес. Саме майданчик "Tech Today Hub" стане комунікатором між ними", - повідомила вона.

Захід зібрав близько 60 учасників. Були присутні представники ключових інститутів НАН України та представники інвестиційних українських фондів, фармацевтичних компаній.

"За результатом зустрічі вже є запити на детальний розгляд проектів бізнесу та пошуки шляхів реалізації проектів," - повідомила президент "NDI Foundation" Ольга Крупська.

Інноваційні розробки учасників презентували за чотирма напрямками: портативні прилади для персоналізованої медицини, наноматеріали для медицини, інноваційні розробки для фармацевтичної галузі.

Автор: TECH TODAY HUB
  Винайдена українськими вченими окиснена целюлоза
Винайдена українськими вченими окиснена целюлоза
На зустрічі показали портативний неівазивний фотометричний пристрій для контролю гемоглобіну, інформаційний планшет-коммунікатор для лікарів та пацієнтів, біосумістні сітчасті ендопротези для хірургії, саморозсмоктувальні гідрогелеві повязки для лікування опіків, біологічні нанороботи та інші іноваційні рішення презентували на зустрічі.

Фахівці відділу вуглецевих адсорбентів медичного та екологічного призначення Інституту сорбції та проблем ендоекології НАН України презентували новинку, яка дозволить максимально швидко зупиняти виток крові. Вона буде особливо корисною в зонах збройних конфліктів.

Автор: TECH TODAY HUB
  Готовий медичний виріб із окисненої целюлози
Готовий медичний виріб із окисненої целюлози
На її базі науковці вже створили матеріали кількох видів: медичні серветки для тампонування ран, бактерицидну марлю та марлевий бинт для зупинення кровотеч, саморозсмоктувальний антисептичний папір, а також двошаровий аплікаційний матеріал, призначений для ліквідації значних
поранень і тканинних дефектів організму.

Розвиток галузі генотерапія дозволить лікувати хвороби в самому їхньому центрі. Лікарі почнуть безпосередньо впливати на пошкоджені гени, які і є джерелом хвороби.

"Головною перевагою генотерапії є те, що вона не передбачає ані використання медичних препаратів, ані хірургічного втручання", - повідомив доктор медичних наук, професор Віктор Досенко.

Представник Інституту кібернетики Глушкова НАН України Ігор Галелюка презентував планшет-коммунікатор для лікарів та пацієнтів. Пристрій потрібен для людей, що втратили мовлення. Наприклад, при паралічі лицьового нерву.

Ще один науковець, Сергій Мамілов, презентував біосумітний сітчастий ендопротез для відновної хірургії. Такий протез використовують для відновлення і зміцнення тканин. Його впровадження значно зменшить час загоєння ран.

На гаджеті встановлюється спеціальне програмне забезпечення, завдяки якому хворий зможе озвучити свої потреби шляхом натиску на зручні кнопки на пристрої. У програму можна внести особисті побажання.

Учасники спільноти ознайомились із новими технологіями та інноваційними розробками українських учених, які можуть працювати на процвітання України. Будь-який науковець чи бізнесмен може скористатися можливостями, які надає "Tech Today Hub". Ця платформа підтримає кожну конкретну розробку, яка може дати поштовх до появи наукомістких виробництв на території нашої країни. Експерти сподіваються, що згодом це змінить і загальне сприйняття науки.

Деталі виступів та презентації вчених можна подивитися на порталі "Tech Today" за посиланням: http://today.mts.com.ua/posts/category/main/news/techtoday-hub.

Зараз ви читаєте новину «"МТС-Україна" зібрав інвесторів і розробників медичної техніки на "Tech Today Hub"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі