четвер, 25 липня 2019 12:35

Методи поповнення мобільного рахунку: скільки їх в 2019 році

Поповнення рахунку на мобільному телефоні вже давно стало одним з життєво необхідних платежів. У зв'язку з цим з'явилося багато способів внесення грошей на рахунок. Якщо раніше для абонентів були доступні тільки скретч-карти і поповнення з номера на номер, то зараз число методів значно розширилося. Експерти компанії Київстар зібрали їх воєдино.

Скретч-карта

Скретч-карти є традиційним способом поповнення рахунку. Це невелика картонна картка, яка містить спеціальний код. Щоб поповнити рахунок, потрібно стерти захисне напилення і використовуючи даний код ввести спеціальну комбінацію на телефоні. У сучасному світі скретч-карти вважають застарілим методом поповнення мобільного, який використовується переважно в сільській місцевості.

 

Онлайн-сервіси

Даний метод оплати послуг мобільного оператора з'явився не так давно, але вже встиг завоювати довіру багатьох абонентів. Щоб поповнити рахунок таким чином, потрібно увійти на сайт обраного вами онлайн-сервісу, написати номер телефону і внести дані своєї банківської картки.

Онлайн-гаманці

Поповнити рахунок можна також за допомогою електронних фінансових сервісів, таких як "QiWi" і "Webmoney". Особливо актуально це для людей, які отримують зарплату з їх допомогою. Процедура поповнення дуже схожа на онлайн-сервіси, але без необхідності вносити реквізити.

Сайти операторів

Мобільні оператори подбали про те, щоб кожен клієнт мав можливість поповнити рахунок через їх офіційний сайт. Щоб зробити поповнення рахунку Водафон, ЛайфСелл або Київстар на сайті оператора, потрібно знайти підходящу сторінку, де вказати суму, номер вашого телефону і натиснути "далі". Тут від вас також будуть потрібні реквізити банківської картки.

Сайти та додатки банків

Інтернет-банкінг зараз є одним з найбільш комфортних способів поповнення мобільного рахунку. До того ж, багато банків зараз створюють спеціальні програми для телефонів, які дозволяють оплатити послуги мобільного оператора буквально в кілька кліків. У таких додатках є спеціальна вкладка "Поповнення мобільного рахунку", де вже висвічується ваш номер і потрібно тільки вибрати суму поповнення.

Каси супермаркетів

Нещодавно на касах великих супермаркетів крім питань про пакет почали пропонувати поповнення мобільного телефону. Цей спосіб стане оптимальним для тих, хто цінує свій час. Від вас буде потрібно тільки вказати номер телефону і суму, все інше продавець зробить за вас.

 

Термінали

Для багатьох клієнтів термінал є найбільш зручним способом поповнення мобільного рахунку. Вся справа в звичці, адже вони теж з'явилися досить давно. Процедура поповнення в цьому випадку досить проста. Спочатку потрібно вибрати потрібного оператора, ввести номер телефону і суму. Після цього слід внести грошові кошти в спеціальний купюроприймач і підтвердити операцію.

З номера на номер

Подібну послугу надають всі мобільні оператори. Її суть полягає в тому, що один абонент може перевести грошові кошти на рахунок іншого абонента. Така послуга зазвичай не вимагає додаткових налаштувань, досить знати певну комбінацію цифр, які потрібно вводити. Наприклад, абоненти Київстар можуть набрати комбінацію: *124*сума грошей*номер абонента#. Після цього відправнику приходить повідомлення з кодом підтвердження. Його потрібно використовувати для набору комбінації: *125*код підтвердження#.

Екстра гроші

Якщо вам необхідно поповнити рахунок, але при цьому недоступний інтернет і немає скретч-карти, можна скористатися послугою "Екстра-гроші" від Київстар. Це своєрідне кредитування від оператора. Для поповнення потрібно набрати комбінацію *117*сума поповнення#.
Зараз ви читаєте новину «Методи поповнення мобільного рахунку: скільки їх в 2019 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі