понеділок, 06 квітня 2020 13:41

Mercedes-Benz працює над екоакумулятором із графіту

Mercedes-Benz працює над екоакумулятором із графіту
Створять екологічні акумулятори з графіту. Фото: autogeek.com.ua

Електрокари вважають найбільш чистим транспортом у світі. Проте вони не є настільки безпечними, як усі визнають.

Причина у важких металах, що містяться в акумуляторах. Також існують проблеми з їхньою утилізацією, повідомили в Аutogeek.

Саме тому Mercedes-Benz створює органічний акумулятор для електромобілів. За основу компанія використає графіт, який базується на органічних елементах із водним електролітом. Це виключить використання важких та токсичних металів у батареях, а утилізувати їх можна шляхом компостування.

Цікаво, що такі акумуляторні батареї не поступаються традиційним акумуляторам за своїми властивостями - їхня щільність енергії й підтримка швидкої зарядки ідентичні.

Компанія вже представила свою розробку разом із концептом Mercedes-Benz Vision AVTR. Проте керівник відділу Mercedes із досліджень акумуляторів Андреас Хінтеннах вважає, що удосконалення технології та початок масового виробництва таких акумуляторів відбудеться не раніше, ніж за 15 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сам крутить кермо й визначає пішоходів уночі - 6 особливостей автомобіля року

В інтернеті з'явилися перші зображення нового японського кросовера Nissan X-Tail.

Зараз ви читаєте новину «Mercedes-Benz працює над екоакумулятором із графіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі