середа, 16 жовтня 2019 12:49

Компанія Microsoft заборонила видаляти браузер на Windows 10

Компанія Microsoft заборонила видаляти браузер на Windows 10
Видалити Edge Chromium, як раніше, не вийде. Фото: neowin.net

Корпорація Microsoft ввела жорстку заборону в операційній системі Windows 10 – не можна видаляти вбудований браузер Edge на Chromium.

Видалити Edge Chromium, як раніше, не вийде - програми немає ні в "Панелі управління", ні в розділі налаштувань, присвяченому програмам, пише segodnya.ua.

У грудні торік Microsoft заявив про капітальний ремонт браузера Edge Chromium. За декілька місяців версія браузера з'явилася у загальному доступі, проте остання намертво "вшивається" в операційну систему.

Edge на базі Chromium замінить поточну версію Edge у весняному оновленні Windows 10 20H1. У оновленні, яке заплановано наприкінці листопада, класична версія браузера Edge все ще залишиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Twitter може вдвічі збільшити ліміт знаків

Браузер перебуває ще у стадії розробки, бо для стабільної роботи він має бути максимально легким. Так, Microsoft позбавила Edge магазину додатків, режиму інкогніто, геолокації, повідомлень, блокування реклами, перекладача онлайн та інших корисних опцій.

Компанія Facebook зупинила роботу десятків тисяч додатків у рамках розслідування після скандалу з Cambridge Analytica.

Зараз ви читаєте новину «Компанія Microsoft заборонила видаляти браузер на Windows 10». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі