четвер, 14 березня 2019 09:59

Кінець соцмереж: чому впали Facebook та Instagram

Увечері в середу, 13 березня мільйони користувачів Facebook та Instagram не змогли зайти в улюблені соціальні мережі.

Причиною незручностей став наймасштабніший збій в історії соціальних мереж з 2015 року, пише Новое время.

Автор: downdetector
  Найбільш масштабними були перебої в роботі Facebook і Instagram в країнах Західної Європи, а також в США і Латинській Америці
Найбільш масштабними були перебої в роботі Facebook і Instagram в країнах Західної Європи, а також в США і Латинській Америці

Перші звістки про глобальні проблеми найпопулярніших соціальних мереж з'явилися в інший соцмережі - Twitter.

Користувачі стали масово скаржитися на проблеми з доступом у соцмережі.

Пізніше про проблеми Facebook і Instagram повідомив популярний сайт Downdetector, який відстежує збої і відключення популярних інтернет-сайтів.

До цього часу мільйони користувачів по всьому світу або не могли увійти в соцмережі, або ж мали проблеми із завантаженням стрічки новин і публікацією записів.

Проблеми також виникли в Facebook Messenger. Його користувачі не могли відправляти і приймати повідомлення.

Найбільш масштабними були перебої в роботі Facebook і Instagram у країнах Західної Європи, а також у США і Латинській Америці.

Проблема не обійшла стороною й Україну. Багато користувачів відзначили, що швидкість завантаження Facebook помітно знизилася, стрічка новин оновлювалася з перебоями, повідомлення в Messenger перестали відправлятися.

Офіційну заяву Facebook про ситуацію для ЗМІ було опубліковано в конкурентній соцмережі Twitter. Компанія визнає, що проблема існує, і обіцяє вирішити її найближчим часом. Акаунти користувачів та їхні особисті дані не постраждають, обіцяє компанія.

Як зазначають експерти, востаннє збій таких масштабів відбувався в Facebook 2015 року. Але тоді глобальну проблему вдалося вирішити менш ніж за 50 хв.

Той факт, що збій триває вже кілька годин і торкнувся Instagram і Messenger, може означати, що це не просто невдалий апдейт. Можливо, мова йде про глобальні проблеми на серверах компанії і збої в основних комунікаційних протоколах.

Є і простіше пояснення. Можливо, просто "впали" сервери, не справляючись з навантаженням. Прихильники цієї версії вказують на те, що в деяких країнах і цілих регіонах соцмережі працюють без проблем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Facebook Messenger з'явилася корисна функція

Якщо вся справа дійсно в перевантаженні, то проблема може бути усунена протягом декількох годин, які можуть піти на перенастроювання дата-центрів компанії.

У роботі соціальних мереж Facebook і Instagram стався масштабний збій.

Проблеми в роботі Facebook спостерігаються з 17:56 за Києвом, у роботі Instagram - з 18:01 за Києвом, на збої скаржилися користувачі з усього світу. Про це повідомив сервіс Downdetector.

Як зазначається, виникли проблеми з доступом, оновленням стрічок і збої під час надсилання і завантаженні файлів. Найчастіше на збої у Facebook скаржилися користувачі у США, на Філіппінах, а також у Європі (Великобританія, Нідерланди та ін.) і Латинській Америці (Бразилія, Перу). Проблеми з Instagram мають жителі Східного узбережжя США, а також Великобританії, Франції і Нідерландів.

Зараз ви читаєте новину «Кінець соцмереж: чому впали Facebook та Instagram». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі