четвер, 05 грудня 2019 09:22

Ілон Маск запустить ракету із "робот-готелем" та пивоварнею: трансляція

Ілон Маск запустить ракету із "робот-готелем" та пивоварнею: трансляція
Старт Falcon 9 мав відбутися ще 4 грудня. Фото: ITC.ua

5 грудня о 19:29 по Києву, з мису Канаверал компанія SpaceX планує запустити 70-метрову і 550-тонну ракету Falcon 9. Вона виведе на траєкторію до Міжнародної космічної станції безпілотний корабель Dragon з 2585 кг різних вантажів.

Старт перенесли на сьогодні із 4 грудня через сильний вітер у верхніх щільних шарах атмосфери і шторму в місці посадки, пише liga.net.

Місія називається CRS-19: 19 політ SpaceX по комерційній програмі постачання МКС. Ця вантажна капсула відправиться у політ вже в третє. Раніше її використовували для CRS-4 і CRS-11.

Через кілька хвилин після запуску автоматика повинна м'яко посадити маршову щабель на плавучу платформу Of Course I Still Love You в Атлантичному океані. Стиковка з модулем Harmony на МКС запланована на 7 грудня. Відліт - 4 січня, на Землю повернуть 816 кг вантажів.

Серед вантажів - док-станція RiTS, такий собі "робот-готель", який закріплять зовні МКС. Сховище дозволить економити багато часу, сил і енергії при використанні роботизованих інструментів у відкритому космосі, забезпечить їм тепловий і фізичний захист від випромінювання і мікрометеоритів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супутники Ілона Маска Starlink можуть нашкодити науковцям

Dragon везе екіпажу обладнання та сировину для пивоваріння від компанії Аnheuser-Busch. Експеримент покаже вплив мікрогравітації на проростання ячменю.

Також на борту - японська система HISUI для отримання зображень Землі наступного покоління, апаратура для дослідження горіння в замкнутому просторі, перший мексиканський студентський кубсат AztechSat-1, і пара інших американських наноспутників - SORTIE і CryoCube.

11 листопада о 16:56 SpaceX запустила ракету Falcon 9 з другою партією із 60 міні-супутників. Ракету запустили зі стартового майданчика SLC-40 на мисі Канаверал.

Зараз ви читаєте новину «Ілон Маск запустить ракету із "робот-готелем" та пивоварнею: трансляція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі