середа, 17 липня 2019 15:47

Ілон Маск презентував технологію, що читає мозок

Ілон Маск презентував технологію, що читає мозок
Стартап Neuralink зчитує інформацію з мозку. Фото: Elliot Turner

Ілон Маск вперше представив нейротехнологічний стартап Neuralink, що зчитує інформацію у мозку.

2017-го Neuralink створила гнучкі "нитки" для зчитування інформації з мозку, пристрій для їхньої автоматичної імплантації і чіп для зчитування даних. Інформацію з останнього можна передавати через USB-C, повідомляє Bloomberg Businessweek.

"Це може прозвучати досить дивно, але в підсумку ми досягнемо симбіозу зі штучним інтелектом. Це не буде обов'язковою функцією, але ви зможете її вибрати, якщо захочете", - сказав Ілон Маск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зняли медузу, яка більша за людину

Тест розробки на пацюках і мавпах пройшов успішно. Експерименти на людях нейробіологи планують почати в другому кварталі 2020 року в Стенфорді.

Технологія - це 6 ниток товщиною в 4-6 мікрометрів кожна з десятками електродів. Завдяки спеціальному пристрою нитки можна імплантувати автоматично за хвилину. Під час процедури не зачіпаються кровоносні судини.

Основна мета технології - імплантація ниток паралізованим людям. Це повинно допомогти їм працювати з комп'ютерами і телефонами за допомогою власних думок.

Ілон Маск планує, що імпланти технології Neuralink допоможуть людям спілкуватися телепатично і завантажувати в мозок незнайому іноземну мову.

Зараз ви читаєте новину «Ілон Маск презентував технологію, що читає мозок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі