понеділок, 09 липня 2018 18:05

Фітнес-додаток розкрив дані про секретні об'єкти

Фітнес-додаток розкрив дані про секретні об'єкти
Фітнес-трекер розсекретив дані 6,5 тис. користувачів. Фото: Polar Electro

Спортивний додаток Polar Flow показав, де живуть співробітники секретних військових баз Сполучених Штатів.

Зібрали дані про понад 6 тис. осіб, пише "Обозреватель".

Серед них - російські військовослужбовці у Криму, південнокорейські солдати поблизу кордону КНДР, персонал в'язниці Гуантанамо, пілоти, які бомблять позиції терористів з "Ісламської держави", офіцери, які проходять службу на підводних човнах тощо.

Polar Flow відстежує фізичну активність, витрату калорій, тренування і пройдену дистанцію. Програма дозволяє визначити місце проживання і щоденні звички користувача фітнес-трекера.

На карті у додатку слід знайти інформацію про будь-яку вправу, яку робили, наприклад, на території військової бази. Разом з вправою у вільному доступі буде профіль користувача і дані про всі його тренуваннях з 2014 року. До багатьох профілів Polar Flow прив'язані акаунти Facebook. Це дозволяє дозволяє ідентифікувати будь-якого користувача.

Щоб відстежити інформацію про активність співробітників секретних служб, потрібно знайти об'єкт, що цікавить на карті, і вибрати один з профілів користувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будьте обережні: Samsung таємно розсилає фото випадковим контактам

Усі дані про користувачів фітнес-трекерів передали компанії Polar. Адміністрація пообіцяла закрити публічну інформацію про пересування власників ґаджетів.

"Жодного витоку даних, в тому числі особистих, не було. У переважної більшості користувачів Polar виставлені приватні настройки конфіденційності, тому на них проблема ніяк не поширюється. Ділитися чи даними про тренування і місцезнаходження - вибір кожного користувача. Нам проінформували, що дані про потенційно секретні місцяя виявилася публічної, тому ми вирішили тимчасово закрити Explore API", - сказали у компанії.

На початку року схожу вразливість знайшли в сервісі Strava.

Зараз ви читаєте новину «Фітнес-додаток розкрив дані про секретні об'єкти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі