Ексклюзиви
вівторок, 11 липня 2017 10:44

Експерти прогнозують нову хакерську атаку

Експерти прогнозують нову хакерську атаку
Нова хакерська атака можлива через один-два тижні. Фото: YouTube

Нова хакерська атака можлива за один-два тижні.

Під загрозою опиниться операційна система Linux, повідомляє заступник голови правління Приватбанку Олександр Дрелінг.

"Зараз ми не оцінюємо ситуацію як спокійну. Є висновки лабораторій, які розклали вірус Petya.А на складові. Вони показують, що це була тільки підготовка. Це досить складний і професійний вірус. Ми очікуємо за тиждень-два нових атак. На жаль, це будуть атаки, налаштовані під Linux Platform. Це 70 процентів нашого ринку – банківського і державного", - розповідає Олександр Дрелінг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли причину вірусу Petya.A

Вірус Petya.А складається з трьох компонентів, каже один із керівників банківської установи. Шифрування симетричними ключами унеможливлює розшифрування. Спеціальний агент краде логіни, паролі всіх структур навколо зараженого елемента.

Крім того, про можливі нові кібератаки повідомляє Держспецзв'язок. Насамперед, атаки стосуються тих, хто вже зазнав ураження вірусом Petyа.А.

27 червня Україну атакував вірус Petya.А. За годину він паралізував роботу банків, Кабінету міністрів, комунальних підприємств та транспорту по всій Україні. За розшифрування вимагав сплатити $300. Серед постраждалих опинилися комп'ютерні системи Укренерго, Укрзалізниці, Київстару, Ощадбанку, "Нової пошти", мережі заправок WOG, аеропорту "Бориспіль" і Київського метрополітену. Служба безпеки встановила причетність спецслужб Росії до атаки вірусом-вимагачем Petyа.А.

Зараз ви читаєте новину «Експерти прогнозують нову хакерську атаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути