понеділок, 07 грудня 2015 13:21

Центр кіберзахисту НАТО опублікував книгу про кібервійни між Україною і Росією

Центр кіберзахисту НАТО опублікував книгу про кібервійни між Україною і Росією

Кооперативний центр компетенцій НАТО з кіберзахисту опублікував книгу "Кібервійна в перспективі: російська агресія проти України". Про це повідомляє Ain.ua.

Зазначається, що над виданням працювали вчені та практикуючі експерти. Вони проаналізували як держави поводяться на цифровому полі бою, наскільки "підковані" обидві держави, а також висловили думки про ймовірні наслідки кібервійни.

Крім даних про збої інтернет-підключення між Кримом, Донбасом і рештою території України, в даний час немає інформації про кібератаки на критичні цивільні або військові інфраструктури країни, які українські співробітники CERT класифікують як кібероперацій. Завантажити окремі глави або все видання цілком можна безкоштовно на сайті організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії вирішили повторно заблокувати найбільший інтернет-ресурс

В анотації до книги говориться, що конфлікт в нашій країні є благодатним грунтом для кібервійни. Росія і Україна відстоюють власні геополітичні інтереси, причому кожна з країн демонструє високий рівень професіоналізму у сфері інформаційних технологій і злому комп'ютерних мереж. У книзі також розповідають про кризу в Україні в 2013-2015 роках.

У дослідженні експерти підкреслюють, що поняття "кібератака" включає не тільки інформаційну війну, але також цифрову пропаганду, DoS-кампанії, дефейси web-сайтів, витоку інформації внаслідок атак активістів, а також використання шкідливого ПЗ для шпигунства.

Кооперативний центр компетенцій НАТО з кіберзахисту - афільована з НАТО, але незалежна організація, що займається дослідницькою і навчальною діяльністю у сфері кібербезпеки, а також посиленням інформаційної безпеки країн альянсу.

Нагадаємо, від соцмереж вимагають моніторингу екстремістського контенту.

Зараз ви читаєте новину «Центр кіберзахисту НАТО опублікував книгу про кібервійни між Україною і Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі