вівторок, 10 лютого 2015 16:43

Американці назвали найбільш піратські сайти України

Американці назвали найбільш піратські сайти України
Фото:itc.ua

IIPA (одна з центральних асоціацій правовласників в США) надала свої рекомендації до "списку 301" за порушення прав інтелектуальної власності в різних країнах.

Окремий розділ у звіті IIPA присвячений Україні, і зокрема - порушень авторських прав в українському інтернеті, пише AIN.

Хоча правовласники і визнають, що останнім часом в Україні з огляду політичної ситуації є більш нагальні проблеми, все ж в IIPA "розчаровані тим, як мало прогресу було досягнуто" в питаннях захисту інтелектуальної власності. В асоціації рекомендують залишити Україну у зв'язку з цим у списку Priority Foreign Counrty (тобто в списку країн зі значним рівнем таких порушень).

Що ж стосується інтернету, в IIPA назвали найпопулярніші піратські сайти, які або працюють, або хостятся, або управляються з України. Список цих сайтів виглядає так:

EX.ua (правда, у звіті згадується, що в 2014 році сайт спілкувався з правовласниками і видаляв контент)
extratorrent.cc
sumotorrent.sx
futubox (хоститься в Румунії, але управляється з України)
newalbumreleases.com (хоститься в Україні)
jams.to (хоститься в Україні)

У звіті згадується, що хостинг надається сотням піратських сайтів і торрентів, таким як torrentbit.net, btloft.com, bitloft.org, torrentz.cd, torrentpond.com, btmon.com, torrentz.wf та ін.

Експерти асоціації журяться, що в 2014 році жодна кримінальна санкція не була застосована в Україні по справі, що стосується інтернет-піратства (щодо адміністраторів або власників сайтів).

Також у звіті наголошується роль локальних мереж (LAN) за межами Києва, де на FTP і на високій швидкості можна знайти і скачати масу контенту, що порушує права правовласників.

Зараз ви читаєте новину «Американці назвали найбільш піратські сайти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі