пʼятниця, 23 жовтня 2015 15:08

Акції Microsoft раптово злетіли до 15-річного рекорду

Акції Microsoft раптово злетіли до 15-річного рекорду

Ціна акцій компанії Microsoft сягнула 15-річного рекорду. Як зазначає "Financial Times", котирування під час учорашніх торгів піднялися на 8,3% - до $52 - рівня, якого компанія не досягала з 2000 року.

На думку аналітиків, курс акцій почав зростати після оголошення про те, що компанія побила рекорди з прибутку. Згідно з опублікованим звітом Microsoft за I фінансовий квартал, чистий прибуток у липні-вересні склав $ 4,6 млрд ($ 0,57 у розрахунку на акцію).

Минулого фінансового року в аналогічний період ці показники становили $ 4,54 млрд і $ 0,54. Дохід компанії зменшився на 12% - до $ 20,38 млрд, прибуток без урахування разових факторів - $ 21,7 млрд. За даними Microsoft, з липня ОС Windows 10 встановили на 110 млн пристроїв - це втричі більше, ніж було встановлено Windows 7 за аналогічний період часу. Більшість із цього числа - комп'ютери приватних користувачів. Тільки 8 млн операційок встановили на комп'ютерах компаній. Крім того, пошукова система Bing, створена компанією, уперше стала рентабельною.

Нагадаємо, у четвер з'явилася інформація про те, що Microsoft скоротив тисячу своїх співробітників. Зазначають, однак, що це було чергове скорочення і воно не стосується оголошених результатів за квартал.

Зараз ви читаєте новину «Акції Microsoft раптово злетіли до 15-річного рекорду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі